Ποιοι έριξαν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη: Τι εξομολογήθηκε στον Αλέξη Παπαχελά

Ο αείμνηστος πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φώτης Πλέγας Γ.




Ο δεύτερος τόμος της αφήγησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στον δημοσιογράφο, διευθυντή της εφημερίδας Καθημερινή, Αλέξη Παπαχελά, βρίσκεται πλέον στα ράφια των βιβλιοπωλείων

Με τίτλο «ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια» αποτελεί τη συνέχεια των αφηγήσεων που έκανε ο πρώην πρωθυπουργός στον δημοσιογράφο με τη ρητή συμφωνία το περιεχόμενό τους να δημοσιοποιηθεί μετά το θάνατο του.

Σε αυτό το βιβλίο ο κορυφαίος πολιτικός αποκαλύπτεται και αποκαλύπτει με δικά του λόγια αµφιλεγόµενες όψεις της πρόσφατης πολιτικής ιστορίας του τόπου.

Μεταξύ άλλων υπάρχουν αναφορές για τις άγνωστες διαπραγματεύσεις για το Αιγαίο και για το Μακεδονικό.

Αυτό που όμως φυσιολογικά θα συζητηθεί περισσότερο είναι, όπως σημειώνει η εφημερίδα Εστία, πως για πρώτη φορά υποστηρίζει «δημοσίως» ότι «για την πτώση της κυβέρνησής του συνέπραξαν Κόκκαλης ,Αλαφούζος και άλλοι» χωρίς όμως να τους κατονομάζει. Σε κάποιο άλλο σημείο πάντως κάνει λόγο για «τη στήριξη του Αντώνη Σαμαρά».

Για τον Χρήστο Λαμπράκη λέει ότι «ήταν εξ’ ορισμού αντίπαλος της ΝΔ».

Για τον Γιώργο Μπόμπολα αν και τον χαρακτηρίζει «σοβαρό επιχειρηματία» τον κατηγορεί ότι «είναι ένας άνθρωπος ο οποίος τα θέλει όλα δικά του».

Αναφερόμενος στη σχέση του με τον Αριστείδη Αλαφούζο αποδίδει την εχθρότητα εναντίον του στο γεγονός ότι «δεν παρενέβη στη δικαιοσύνη μολονότι του εζητήθη για δικαστικές υποθέσεις του γιου του Γιάννη».

Χωρίς να αναφέρει το όνομα του μιντιάρχη που εννοεί αναφέρει πως «κάποιος απ όλους όσοι συμμετείχαν στην ανατροπή της κυβερνήσεως του είπε μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία: «τώρα έχουμε την καλύτερη κυβέρνηση που είχε ποτέ η Ελλάδα γιατί την έχω στην τσέπη μου»».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: