Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Κυριακής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Το Κυπριακό και η τριμερής στο Βερολίνο κυριαρχεί σχεδόν σε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα. Αναφορά γίνεται επίσης στο κατασκοπευτικό βαν, στο ΓεΣΥ με αφορμή σεμινάριο για τον προσωπικό γιατρό και στις δηλώσεις Παπαδούρη για τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και τον αφορούν. Όλες οι εφημερίδες φιλοξενούν επίσης συνεντεύξεις για θέματα επικαιρότητας.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Αύριο οι τελικές εξετάσεις» και αναφέρει ότι οι ηγέτες καλούνται σε μια οριακή στιγμή να επιδείξουν βούληση λύσης και ο ΓΓ των ΗΕ στέλνει μηνύματα και προειδοποιήσεις. Αλλού φιλοξενεί συνέντευξη του Διευθυντή του ΟΑΥ με αυστηρά μηνύματα σε όσους καταχρώνται το ΓεΣΥ. Η «Α» προβάλλει γραπτή δήλωση του Γιαννάκη Παπαδούρη, Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων ο οποίος ζητά να καταθέσει στην Επιτροπή Διερεύνησης Ασυμβίβαστου γιατί, όπως είπε, είναι ανακριβή τα στοιχεία που κατατέθηκαν στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής.

«Το βαν αποκαλύπτει τα μεγάλα του μυστικά» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που αναφέρεται σε νέες αποκαλύψεις για τον Ισραηλινό Ταλ Ντίλιαν και την εταιρεία του και γράφει μεταξύ άλλων ότι ανακαλύφθηκε ο ιός μέσω του οποίου μεταφέρονται δεδομένα κινητών/υπολογιστών στον σέρβερ της Λάρνακας. Αλλού γράφει για την τριμερή το Βερολίνου και ότι οι ‘αποσκευές’ των πλευρών είναι βαριές. Ο «Π» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται στις νέες οδηγίες για τις μαστογραφίες και τα προβλήματα της Ακτινολογικής Εταιρείας.

Κάτω από τον τίτλο «Εφικτή μια συναντίληψη» στεγάζει το κύριό του θέμα ο «Φιλελεύθερος» που γράφει ότι ο ΥΠΕΞ με δηλώσεις στην εφημερίδα αφήνει ανοικτό το παράθυρο για θετικό αποτέλεσμα στο Βερολίνο. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στα προβλήματα διαχείρισης άγχους σε αστυνομία και πυροσβεστική λόγω της φύσης της εργασίας και στην ανάγκη για πρωτόκολλα και πρακτικές σε φρικιαστικά περιστατικά όπως αυτό της Κόκκινης Λίμνης. Ο «Φ» αναφέρει ακόμη ότι συντονίζονται τα χωριά και παίρνουν στα χέρια τους την κατάσταση στον Ακάμα προς ανάδειξη της ομορφιάς της περιοχής.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριό της θέμα «Φυσικό αέριο στο επικοινωνιακό παιγνίδι» αναφέρεται στις δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ για τα ενεργειακά και τις επικρίσεις ότι η Κυβέρνηση διαχειρίζεται το θέμα των υδρογονανθράκων προς εσωτερική κατανάλωση. Αλλού προβάλλει δικοινοτική εκδήλωση για απαγόρευση, μεταξύ άλλων, της χρήσης κυανίου στη μεταλλευτική βιομηχανία. Η «Χ» γράφει ακόμη για αυξητική πορεία στις τιμές των καυσίμων.

«Στέκι ναρκωτικών αμαυρώνει την Πάφο» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” που γράφει ότι οι έμποροι πωλούν ναρκωτικά σε νεαρούς κοντά στο μωλ της Πάφου και ότι οι περίοικοι είναι ανάστατοι και επικρίνουν τις αρχές και τους χειρισμούς τους. Αλλού αναφέρεται στις εξελίξεις στη Βρετανία ενόψει εκλογών. Επίσης αναφορά γίνεται στην υπόθεση της έκδοσης νεαρού χάκερ στις ΗΠΑ και στην προσφυγή του δικηγόρου του.

Η εβδομαδιαία «Καθημερινή της Κυριακής» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Παιγνίδια ισορροπίας στο Βερολίνο» και γράφει ότι μελετούν προθέσεις οι δύο πλευρές τη στιγμή που Αθήνα και Άγκυρα έχουν άλλες προτεραιότητες. Αλλού αναφέρει ότι το κατασκοπευτικό βαν σήκωσε θύελλα αντιδράσεων, αλλά και στην Ελλάδα τα κατασκοπευτικά θρίλερ δεν λείπουν. Η «Κ» προβάλλει σε άλλο ρεπορτάζ το θέμα των ΜΕΔ στην Τράπεζα Κύπρου και τους διεκδικητές του πακέτου.

«Τουρκικό ναρκοπέδιο στην Τριμερή του Βερολίνου» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της εβδομαδιαίας «Σημερινής» που γράφει για τουρκικές θέσεις για αποζημιώσεις μέσω φυσικού αερίου. Αλλού αναφέρεται στο μεταναστευτικό και πως αυτό επηρεάζει την χώρα μας που ζητά ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Η «Σ» αλλού αναφέρεται στην υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν και τα πολλά ερωτήματα που ζητούν εξηγήσεις.

ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: