Επίθεση Κουτσούμπα στην κυβέρνηση για ΚΕΘΕΑ: Στηρίζουμε τον δημόσιο χαρακτήρα λέει ο Κικίλιας

File Photo: Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
Επίθεση στη κυβέρνηση κατηγορώντας την για προσπάθεια δημιουργίας κλίματος τρομοκρατίας, εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, με αφορμή τη συζήτηση στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου για τη κύρωση ΠΝΠ, που προβλέπει κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ.

Ο κ. Κουτσούμπας, ζήτησε την άμεση απόσυρση της ΠΝΠ κάνοντας λόγο για ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης στη φυσιογνωμία και λειτουργία του ΚΕΘΕΑ, ενώ έκανε λόγο για αυταρχικές λογικές, «με καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας, με συλλήψεις φοιτητών, με διεύρυνση του τρομονόμου» και βάζοντας, όπως είπε, « σε ηλεκτρονικό γύψο το εργατικό κίνημα».

«Οι κινητοποιήσεις χιλιάδων φοιτητών έχουν σχέση με τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και απορρίπτουν τα παραμύθια σας στα οποία να είστε σίγουροι θα απαντήσουν μαζικά», υπογράμμισε στη παρέμβαση του χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας, σχολιάζοντας τη πολιτική της κυβέρνησης στην Ανώτατη Εκπαίδευση ενώ πρόσθεσε ότι δείγμα γραφής της αυταρχικής λογικής της είναι και η ρύθμιση για το ΚΕΘΕΑ.

«Είναι έκφραση αυταρχισμού η παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, ενός οργανισμού με τεράστιο κοινωνικό έργο. Απαιτούμε από τη κυβέρνηση της ΝΔ να την αποσύρει. Από τη πρώτη στιγμή εμείς σταθήκαμε απέναντι γιατί θεωρούμε ότι η πολιτική παρέμβαση της κυβέρνησης στοχεύει στην ίδια τη φιλοσοφία του ΚΕΘΕΑ και της στεγνής θεραπείας. Η στρατηγική σας είναι η διαχείριση της βλάβης», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας και συμπλήρωσε:

«Εμείς λέμε καθαρά. Ο διορισμός του διοικητικού συμβουλίου από τη κυβέρνηση είναι άμεση παρέμβαση στο χαρακτήρα και στη λειτουργία του με στόχο να ασκείται από την εκάστοτε κυβέρνηση η πολιτική για τα ναρκωτικά».

Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε «για στρατηγική σύμπλευση όλων των κομμάτων» ενώ χαρακτήρισε υποκριτικό το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, τονίζοντας ότι όλη η πολιτική του ως κυβέρνηση για τα ναρκωτικά, έστρωνε το δρόμο για να γιγαντωθούν ενώ ναρκοθέτησε τη πρόληψη και θεραπεία.

«Η πολιτική σας για τα ναρκωτικά προσπαθεί να συγκαλύψει τα πραγματικά αίτια που είναι οι κοινωνικές συνθήκες. Είναι μια πολιτική που αθωώνει τη τοξικομανία και αποσυνδέει τα κοινωνικά αίτια που την προκαλούν. Λέτε σκληρά και μαλακά, λες και υπάρχουν σκληρές και μαλακές αιτίες. Προσδώσατε ιατρική νομιμοποίηση της κάνναβης για να αποδεχτούμε τη φυγή από την πραγματικότητα.

Η βάση της συμφωνίας σας είναι αποδοχή της ναρκοκουλτούρας στη διασκέδαση, απομονώνοντας τις κοινωνικές αιτίες που στρέφουν τον νέο κυρίως άνθρωπο, στα ναρκωτικά. Όλες οι κυβερνήσεις έχετε ρίξει πολύ νερό στο μύλο ώστε τα ναρκωτικά να αθωωθούν στην κοινωνική συνείδηση», υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, υποστήριξε ότι «η προσέγγιση με τα υποκατάστατα είναι παντελής αποτυχία», τονίζοντας ότι το κόμμα του προτάσσει «τη “στεγνή” θεραπευτική προσέγγιση γιατί αυτή μπορεί να απαντήσει στην εξέλιξη του φαινομένου των εξαρτήσεων κυρίως στους νέους».

«Είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που εξελίσσεται. Εμείς παλεύουμε για μια κοινωνία που θέλει τον άνθρωπο στο επίκεντρο, πρωταγωνιστή και όχι στο περιθώριο. Έχουμε ασίγαστο μέτωπο με όλα τα ναρκωτικά γιατί θέλουμε το νέο άνθρωπο αξιοπρεπή, με καθαρό μυαλό και σκέψη να παλεύει στη ζωή του», τόνισε .

Ο κ. Κουτσούμπας, υπεραμύνθηκε της στεγνής θεραπευτικής προσέγγισης ενώ τόνισε ότι η αντίληψη του κόμματος τους βασίζεται στο τρίπτυχο πρωτογενής αντιμετώπιση- θεραπεία- κοινωνική επανένταξη.

«Το ΚΚΕ όχι μόνο θα προασπίσει και θα διαφυλάξει το χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ αλλά και θα ενισχύσει τη δράση του και καλούμε εργαζόμενους, θεραπευόμενους και οικογένειες τους αλλά και όλη την κοινωνία να δώσει μάχη και μετά τη ΠΝΠ για να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του ΚΕΘΕΑ», κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

Κικίλιας: Στηρίζουμε τον δημόσιο χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ και την αυτονομία του Οργανισμού, αυξάνει την δημόσια χρηματοδότησή του και προχωρεί στην χάραξη εθνικής στρατηγικής για ναρκωτικά, ανακοίνωσε από την Ολομέλεια ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Στο πλαίσιο της συζήτησης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου – στην οποία περιέχονται οι ρυθμίσεις για το ΚΕΘΕΑ και η τροπολογία για τις μειώσεις στα φάρμακα έως και 7% ο- κ. Κικίλιας τόνισε ότι η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι πράγματι εννοεί την έννοια της αντικειμενικής αξιολόγησης και κάνει πράξη την επιλογή της για την χάραξη εθνικής στρατηγικής για τα ναρκωτικά ορίζει επικεφαλής ανεξάρτητης Επιτροπής, τον Εθνικό Συντονιστή, που είχε διορίσει στην θέση αυτή η προηγούμενη κυβέρνηση, τον κ. Χρήστο Κουιμτσίδη.

«Θα δώσουμε τον χρόνο προκειμένου να ερευνήσει με επιστημονικά κριτήρια, τον τρόπο με τον οποίο έχει λειτουργήσει στο σύνολό του το ΚΕΘΕΑ αλλά και επιμέρους τα προγράμματά του και προχωρήσει, από κοινού με την Επιτροπή, την εισήγησή του για τον τρόπο με τον οποίο πιστεύει ότι πρέπει να λειτουργεί το ΚΕΘΕΑ ενδυναμώνοντάς το, στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες του», ενημέρωσε ο κ. Κικίλιας προσθέτοντας πως την εισήγηση αυτή, θα λάβει σοβαρά υπόψη της η κυβέρνηση.

Ο υπουργός Υγείας, σημείωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση, ενισχύει την Γενική Συνέλευσή του ΚΕΘΕΑ δέχεται και στηρίζει το ότι πρέπει να υπάρχει ΣΠΟΚ, γενικός διευθυντής, όπως και την αυτονομία στη λειτουργία των κατά τόπους κοινοτήτων, όπως ίσχυε στο παρελθόν, αλλά και την αυτονομία του Οργανισμού.

Απευθυνόμενος, προς την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Υγείας είπε ότι η χώρα μας είναι μία από τις τελευταίες χώρες στην ΕΕ που δεν έχει εθνική στρατηγική για τα ναρκωτικά, και ανάφερε: «Ούτε αυτό είστε έτοιμοι να παραδεχτείτε; Ότι πρέπει να αξιολογήσουμε, να δούμε τι κάνουν αυτά τα προγράμματα κι αν έχουν ανταποδοτικότητα; Σε όλες τις άλλες εκφάνσεις του πολιτικού σας λόγου, μιλάτε για τη χρηστή διοίκηση, για το σεβασμό στα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων, για τον τρόπο με τον οποίον μετά από μια πολύ μεγάλη κρίση και μια πολύ μεγάλη οδύνη και πίεση που υπέστη η μέση ελληνική οικογένεια, ο ελληνικός λαός, πρέπει να τα σεβόμαστε. Πρέπει να υπάρχει έλεγχος. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να ελέγχει, βλέπω ότι στο ΚΕΘΕΑ το προσπερνάτε».

«Να ελέγξουμε που πηγαίνουν τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων. Είναι 20 εκατομμύρια επί 25 χρόνια. Και είναι βούληση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να υπάρχει ενδελεχής έλεγχος στα οικονομικά του ΚΕΘΕΑ και να ξέρουμε πραγματικά πού έχουν πάει τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων», προσέθεσε και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση στηρίζει το ΚΕΘΕΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαψεύδει το Λιμενικό τους ισχυρισμούς τουρκικών ΜΜΕ για πυροβολισμούς κατά μεταναστών

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal