Ζεερχόφερ: Αν δεν βοηθήσουμε παραπάνω θα ξαναζήσουμε την προσφυγική κρίση του 2015

File photo: Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεερχόφερ προειδοποιεί για επανάληψη τη κρίσης του 2015. EPA.ANGELIKA WARMUTH
Η Γερμανία προειδοποίησε σήμερα για μια επανάληψη ή και υπέρβαση της χαώδους εισροής μεταναστών που έπιασε την Ευρωπαϊκή Ένωση απροετοίμαστη το 2015.

«Αν αφήσουμε όλες τις χώρες στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ (να φροντίσουν οι ίδιες για τον εαυτό τους), δεν θα υπάρξει ποτέ κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για το άσυλο», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ.

«Και αν δεν υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για το άσυλο, υπάρχει κίνδυνος να υπάρξει και πάλι ανεξέλεγκτη μετανάστευση σε όλη την Ευρώπη. Το έχουμε δει προηγουμένως και δεν θέλω να συμβεί ξανά», δήλωσε ο Ζεεχόφερ απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στο Λουξεμβούργο.

Πριν δυο μέρες ο Ζεεχόφερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild am Sontag είχε δηλώσει: «Πρέπει να βοηθήσουμε περισσότερο τους Ευρωπαίους εταίρους μας στον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων. Τους έχουμε αφήσει πολύ καιρό μόνους. Αν δεν το κάνουμε, θα ζήσουμε ένα προσφυγικό κύμα όπως του 2015 – ίσως και μεγαλύτερο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

“Πού πάτε”, ρωτά τον Τζόνσον ο Τουσκ: Μην παίζετε με το μέλλον της Ευρώπης, προέτρεψε

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal