Συννεφιά, τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και μεταφορά σκόνης αναμένονται το Σάββατο [χάρτες]

File Photo: Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια και κυρίως στην Κρήτη και την Πελοπόννησο. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες στο Αιγαίο και την Κρήτη, και κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα ηπειρωτικά θα έχουμε το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019.

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν το μεσημέρι και απόγευμα στην Ανατολική Πελοπόννησο, Στερεά και Θεσσαλία και πιθανώς στη Δυτική Μακεδονία, και τα δυτικά της Κεντρικής Μακεδονίας. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα της Κρήτης και του Νοτίου Αιγαίου θα είναι αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 9 έως 26, στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο από 15 έως 28, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 13 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 25, στα Δωδεκάνησα από 17 έως 26, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 13 έως 26, στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου από 13 έως 24 και στη Κρήτη από 18 έως 29.

Οι άνεμοι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι αυξημένες. Το μεσημέρι και απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και πιθανώς καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια και δυτικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 20-10-2019

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Περιορισμένη ορατότητα και κατά τόπους ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 και στο Αιγαίο βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/METEO

Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Πρωθυπουργός στη Μεσσηνία: Ομιλίες, εγκαίνια, εκδηλώσεις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: