ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΟΕΔΗΝ: Πορείες και συγκεντρώσεις στο [κλειστό] κέντρο Αθήνας

Μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ-ΟΤΑ), έξω από το Υπουργείο Προεδρείας, όπου έχει κάνει στάση η μηχανοκίνητη πορεία που πραγματοποιούν στο κέντρο της Αθήνας, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών της ενάντια στο άρθρο 179 του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, που δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να εκχωρούν σε ιδιώτες τις υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ




Δυο συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιούνται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, καθώς οι απεργοί στην τοπική αυτοδιοίκηση πραγματοποιούν μηχανοκίνητη πορεία, ενώ οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας.

Το κέντρο της Αθήνας είναι ουσιαστικά κλειστό, καθώς οι δυο κινητοποιήσεις προκάλεσαν “έμγραγμα” σε μεγάλη ακτίνα του κέντρου της πρωτεύουσας.

ΠΟΕ –  ΟΤΑ

Από χθες, Τρίτη,  ολόκληρη η χώρα αρχίζει να μοιάζει με απέραντο σκουπιδότοπο καθώς οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση αντιδρούν στο “Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο” που επιφέρει αλλαγές στη λειτουργία των δημοτικών συμβουλίων και επιφυλάσσει απολύσεις για τον κλάδο τους, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία τους.

Οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους κι αυτή την ώρα πραγματοποιούν μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας, ενώ αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιήσουν πορεία έξω από τα γραφεία της ομοσπονδίας.

Από τη Δευτέρα (21/10) έμειναν κλειστά τα γκαράζ των δήμων, με απόφαση της ομοσπονδίας των εργαζομένων ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ζητούνται η άμεση απόσυρση του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου», και ιδιαίτερα του άρθρου 179 που «ξεπουλά τα πάντα στους ιδιώτες», η απόσυρση των άρθρων «που στραγγαλίζουν και θέτουν κηδεμόνες στη συνδικαλιστική έκφραση συλλόγων και συνδικάτων προκειμένου να πειθαρχήσουν και να συμμορφωθούν στις κυβερνητικές πολιτικές» και οι άμεσες προσλήψεις προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό ιδιαίτερα στις ανταποδοτικές και κοινωνικές υπηρεσίες των ΟΤΑ Η ΠΟΕ – ΟΤΑ ζητά επίσης τη μονιμοποίηση εργαζομένων που εργάζονται για πολλά χρόνια στους δήμους, τον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού, την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων και τη διασφάλιση της καταβολής του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας που από την αρχή του επόμενου μήνα κόβεται, σύμφωνα με όσα μέχρι σήμερα ισχύουν.

Σε συναντήσεις που είχε η ΠΟΕ-ΟΤΑ με τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25, οι εκπρόσωποί τους δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν το «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο.

Η κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ

Εργαζόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία πραγματοποιούν πορείας το κέντρο της Αθήνας , Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019. Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία με απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία οργανώνει «πορεία σωτηρίας της δημόσιας υγείας, της Πρόνοιας και του ΕΚΑΒ». ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Με απόφαση της Ομοσπονδίας τους απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια Νοσοκομεία και από νωρίς το πρωί πραγματοποιούν πορεία με αφετηρία την Πλατεία Μαβίλη. Η πορεία συνεχίστηκε με διέλευση από  Υγειονομικές Μονάδες, το Μέγαρο Μαξίμου, την Βουλή και έχει καταλήξει τώρα στο Υπουργείο Υγείας.

Η σημερινή κινητοποίηση έχει ονομαστεί “Πορεία για τη διάσωση της δημόσιας Υγείας”, με αιτήματα

• Δωρεάν Δημόσια Υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση
• Μονιμοποίηση εκτάκτων
• Αύξηση μισθών
• Ένταξη στα ΒΑΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: