Πληροφορίες από την Άγκυρα για τη συμφωνία για τη Συρία ζητά η Μόσχα εν όψει της συνάντησης Πούτιν-Ερντογάν

“Αναμένουμε να λάβουμε πληροφορίες από την Τουρκία”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. KΥΠΕ




Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε αργά χθες, Πέμπτη, το βράδυ πως περιμένει να λάβει πληροφορίες από την Τουρκία αφού η Άγκυρα συνήψε συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες βάσει της οποίας σταματά την επίθεσή της στη Συρία για πέντε ημέρες, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η Τουρκία συμφώνησε χθες, Πέμπτη, να διακόψει την επίθεσή της στη Συρία ώστε να επιτρέψει στις κουρδικές δυνάμεις να αποχωρήσουν από την “ασφαλή ζώνη” που η Άγκυρα επιδιώκει να δημιουργήσει, σε μια συμφωνία η οποία χαιρετίσθηκε από την κυβέρνηση Τραμπ και χαρακτηρίσθηκε από την Τουρκία πλήρης νίκη.

“Αναμένουμε να λάβουμε πληροφορίες από την Τουρκία”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το RIA.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρόκειται να πραγματοποιήσει την ερχόμενη Τρίτη στη νότια Ρωσία συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν σχετικά με τη Συρία. Η ρωσική στρατιωτική αστυνομία και ο συριακός στρατός έσπευσαν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τμήματα της βορειοανατολικής Συρίας που ελέγχονταν προηγουμένως από τους Κούρδους, αφού ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε από την περιοχή τις αμερικανικές δυνάμεις με αποτέλεσμα οι Κούρδοι να συνάψουν συμφωνία με τη Δαμασκό.

ΚΥΠΕ – ΑΠΕ – Ρωσία/ΜΟΣΧΑ 18/10/2019

Συριακό Παρατηρητήριο: Σποραδικές συγκρούσεις στην πόλη Ρας αλ Άιν, παρά την κατάπαυση πυρός

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: