Παπαγγελόπουλος: Ασύστολα ψεύδη όσα λένε σε βάρος μου για τη Novartis, με έχουν στοχοποιήσει

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατά τη συνέντευξη που έδωσε στον Νίκο Χατζηνικολάου στον ΑΝΤΕΝΝΑ. Φωτογραφία via ΑΝΤΕΝΝΑ




Ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος επιτέθηκε εκ νέου στην πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στο Νίκο Χατζηνικολάου, ο κ. Παπαγγελόπουλος, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του και επιτέθηκε στην Ελένη Ράικου, λέγοντας πως δεν ισχύουν όσα ισχυρίζεται. Μίλησε για ασύστολα ψεύδη και σημείωσε πως η Ράικου, ενδεχομένως να ήθελε να κάνει μια ηρωική έξοδο.

Τόνισε ότι ούτε ο ίδιος, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν παρέμβει σε υπόθεση της δικαιοσύνης. Δεν είχαμε λόγο να στήσουμε σκευωρία είπε.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος γνωστοποίησε ότι ο δικηγόρος του Δημήτρης Τσοβόλας σήμερα, Τρίτη, θα καταθέσει έγγραφο με αιτήματά του στη Βουλή.

Μεταξύ αυτών, ζητά να καταθέσουν όλοι οι δικαστικοί λειτουργοί και να τοποθετηθούν έαν έχουν δεχτεί παρεμβάσεις για κάποια υπόθεση.

Η φράση Πολάκη για φυλακή

Αναφερόμενος στην φράση του Παύλου Πολάκη, να βάλουμε έναν φυλακή για να κερδίσουμε τις εκλογές, είπε ότι δεν ήταν φράση που δηλώνει πρόθεση μεθόδευσης σε βάρος πολιτικών, αλλά εννοούσε να μπουν φυλακή οι καταχραστές δημόσιου χρήματος.

Δεν με ρώτησε ποτέ ο Τσίπρας

Σε ερώτηση εάν τον ρωτούσε ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είπε ότι δεν έχει δεχτεί ερωτήσεις, πιέσεις ή παρεμβάσεις.

Το ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης και η συνάντηση στη Βιέννη

Αναφερόμενος στο ντοκιμαντέρ της δημόσιας ελβετικής τηλεόρασης είπε ότι σύμφωνα με τη δικογραφία, έγινε μια συνάντηση στη Βιέννη, δόθηκε τραπεζικός λογαριασμός πολιτικού προσώπου από το FBI, αλλά οι εισαγγελείς που πήγαν εκεί, αρνήθηκαν τα τον πάρουν.

Κατηγόρησε τον επόπτη διαφθοράς Γιάννη Αγγελή ότι έπρεπε να βάλει την Αρχή ξεπλύματος βρώμικου χρήματος να ψάξει τα συγκεκριμένα στοιχεία.

Πρόσθεσε ότι από δικογραφία προκύπτει το όνομα του πολιτικού προσώπου.

Πρόσθεσε ότι οι Ελβετοί στο ντοκιμαντέρ είπαν ότι είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο του κόσμου.

Στη συνέχεια με σκωπτικό ύφος, είπε ότι έτσι όπως τα λένε, θα πρέπει να έχει παρέμβαση στον Ντόναλντ Τραμπ και το FBI.

Να σημειωθεί ότι το ντοκιμαντέρ της δημόσιας ελβετικής τηλεόρασης για σκάνδαλο χρηματισμού γιατρών και κυβερνητικών αξιωματούχων στην Ελλάδα από τη Novartis έχει ήδη πυροδοτήσει αντιδράσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση, και όλα δείχνουν ότι θα θελήσει να το αξιοποιήσει, κρίνοντας ότι είναι ένα ακόμη ντοκουμέντο που «καταρρίπτει το κυβερνητικό αφήγημα περί σκευωρίας», ιδίως με τη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη για την πρακτική εταιρειών όπως η Novartis.

Δεν άλλαξε ο νόμος για μένα, τα δημοσιεύματα

Αναφερόμενος στ δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά, ότι άλλαξε ο νόμος για να αυτοπροστατευτεί, είπε ότι όταν συνέβη αυτό, δεν υπήρχε ίχνος παραπομπής του. Πρόσθεσε ότι δεν είναι μάντης για να ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον. «Με έχουν στοχοποιήσει» πρόσθεσε.

Επίσης, ο κ. Παπαγγελόπουλος, διέψευσε και δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος ότι εμπλέκεται και σε άλλες υποθέσεις, όπως η υπόθεση Μαντωνανάκη.

Πρόκειται για μια πολυετή διαμάχη μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του ομίλου Μαντωνανάκη για το πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα «Grand Resort Lagonissi».

Όπως είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος σε δημόσια συζήτηση, πρότεινα να γίνει δεκτή η συμβιβαστική λύση που προτείνεται καθώς η επιχείρηση έχει κερδίσει όλα τα δικαστήρια. «Είναι παρέμβαση αυτό;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε ότι ζήτησαν την άποψη μου όπως και άλλων.

Σημείωσε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε επίσης, ότι κάποιοι προσπάθησαν να τον φοβίσουν και στο τέλος θα αποδειχτεί ότι είναι φιάσκο.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι επειδή δεν βρίσκουν στοιχεία επιχειρούν να διευρύνουν το κατηγορητήριο. «Ας το ψάξουν, τους περιμένω» υπογράμμισε.

Σήμερα η λίστα των μαρτύρων

Στο μεταξύ σήμερα το απόγευμα (17:00), τα κόμματα καλούνται, να λάβουν κατ΄αρχήν θέση επί της δικογραφίας και να προτείνουν τους πρώτους μάρτυρες στην ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης.

HELLAS JOURNAL

Αύριο η τοποθέτηση κομμάτων για τη λίστα μαρτύρων στην προκαταρκτική για Παπαγγελόπουλο

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: