Ο Τραμπ θα παρακολουθήσει αγώνα μπέιζμπολ αλλά δεν θέλει να ρίξει την εναρκτήρια βολή…

File photo via Twitter




Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προγραμματίζει να παρακολουθήσει τον αγώνα της 5ης Αγωνιστικής του πρωταθλήματος (World Series) στο μπέιζμπολ.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί το βράδυ της Κυριακής στο Εθνικό Πάρκο της Ουάσινγκτον.

Φυσικά, η διεξαγωγή του παιχνιδιού δεν είναι σίγουρη, καθώς οι Washington Nationals έχουν προβάδισμα 2-0 απέναντι στους Houston Astros, ενώ οι Houston θα πρέπει να νικήσουν τουλάχιστον σε έναν από τους δύο αγώνες που έχουν προγραμματιστεί, ώστε να βρεθούν στην αμερικανική πρωτεύουσα το βράδυ της Κυριακής.

Ο πρόεδρος Τραμπ δεν θα ρίξει την τιμητική εναρκτήρια βολή στον αγώνα, σύμφωνα με τους Nationals/

“Θα πρέπει να με ντύσουν με βαρύ εξοπλισμό”, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος αναφερόμενος στο αλεξίσφαιρο γιλέκο. “Θα δείχνω πολύ βαρύς. Δεν μου αρέσει αυτό”, σχολίασε.

  • Έξι εν ενεργεία πρόεδροι των ΗΠΑ έριξαν την τιμητική εναρκτήρια βολή σε αγώνα του World Series. Ο Γούντροου Ουίλσον ήταν ο πρώτος το 1915. Ακολούθησαν ο Κάλβιν Κούλινζ (1924, 1925) και ο Χέρμπερτ Χούβερ (1929, 1930) που έριξαν την εναρκτήρια βολή δύο φορές.

Στα νεότερα χρόνια εναρκτήριες βολές έριξαν οι πρόεδροι: Ντουάιτ Αϊζενχάουερ (1955), Τζίμι Κάρτερ (1979) και Τζορτζ Μπους Τζούνιορ (2001).

Η εναρκτήρια βολή του Τζορτζ Μπους του νεότερου είναι η πιο διάσημη από όλες τις προεδρικές βολές, καθώς ερρίφθη από τον 43ο πρόεδρο των ΗΠΑ στο στάδιο (Yankee Stadium) της Νέας Υόρκης, μήνες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Νίκη για τους Μπακς και triple double για τον Giannis στον πρώτο αγώνα της σεζόν [photos, videos]

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: