Ο Τραμπ γνώριζε το σημαντικό ρόλο των Κούρδων στη Συρία: Δεν μπόρεσε να πείσει τον Ερντογάν

File Photo: Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ. Φωτογραφία: via Pentagon




Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ έλαβε συμβουλές τόσο από τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ όσο και τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, Μαρκ Μίλλι, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζόναθαν Χοφμαν.

Ο κ. Έσπερ και ο κ. Μίλλι φέρονται να εξήγησαν στον κ. Τραμπ τον σημαντικό ρόλο που έπαιξαν στον πόλεμο εναντίον των τζιχαντιστών οι Κούρδοι μαχητές του YPG.

“Δυστυχώς, η Τουρκία επέλεξε να δράσει μονομερώς”, δήλωσε ο κ. Χόφμαν. Πρόσθεσε ότι ως αποτέλεσμα της τουρκικής απάντησης ήταν η απόφαση του προέδρου Τραμπ να μετακινήσει τις αμερικανικές δυνάμεις στη βόρεια Συρία από τα σημεία της ενδεχόμενης τουρκικής εισβολής για να εξασφαλίσουν την ασφάλειά τους.

Είπε συγκεκριμένα:

«Δυστυχώς, η Τουρκία επέλεξε να δράσει μονομερώς. Κατά συνέπεια μεταφέραμε τις αμερικανικές δυνάμεις στη βορειοανατολική Συρία από την πορεία μιας ενδεχόμενης τουρκικής εισβολής για να εγγυηθούμε την ασφάλειά τους. Δεν έχουμε προβεί σε καμία αλλαγή στην παρουσία στων δυνάμεων μας στη Συρία αυτή τη στιγμή», τόνισε ο εκπρόσωπος Τζόναθαν Χόφμαν με ανακοίνωσή του.

Ο Λευκός Οίκος διέψευσε ότι ξεκίνησε η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Συρίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: