Με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας, η Αρμάνι κέρδισε τη Φενερμπαχτσέ με 87-74

Από το παιχνίδι της Αρμάνι με τη Φενερμπαχτσέ. EPA, MATTEO BAZZI




Τα εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας της Αρμάνι στα σουτ εντός πεδιάς και η ηγετική εμφάνιση του Σέρχιο Ροντρίγεθ (22π., 5ασ.), δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στη Φενερμπαχτσέ στο Μιλάνο, για την 4η αγωνιστική της Euroleague. Η ομάδα του Έτορε Μεσίνα επιβλήθηκε με 87-74 των Τούρκων, οι οποίοι με 6/22 τρίποντα δεν είχαν όνειρα «διπλού» επί ιταλικού εδάφους.

Άξιος συμπαραστάτης του Ροντρίγκεθ, ο Αρτούρας Γκουντάιτις με 17 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο, ενώ 15 πόντους πρόσθεσε ο Αμεντέο Ντέλα Βάλε στην 3η νίκη των Ιταλών. Από την ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, που είδε το ρεκόρ της να υποχωρεί σε 1-3, ξεχώρισαν οι Γιαν Βέσελι (14π., 7ρ.) και Τζόφρι Λοβέρν (14π., 8ρ.).

Ένα ξέσπασμα της Ζαλγκίρις στο δεύτερο δεκάλεπτο της αναμέτρησης με τη Βιλερμπάν στο Κάουνας, ήταν αρκετό για τους Λιθουανούς, προκειμένου να φτάσουν σε μία άνετη νίκη και να βελτιώσουν το ρεκόρ τους σε 2-2, πιάνοντας τους Γάλλους στην κατάταξη. Η ομάδα του Σαρούντας Γιασικεβίτσιους έτρεξε στη δεύτερη περίοδο ένα επιμέρους σκορ 19-8, ξεφεύγοντας με 33-28 στο 20΄, χωρίς να χρειαστεί να κοιτάξει πίσω μέχρι το τελικό 70-56.

Κορυφαίος των νικητών ο Ζακ ΛεΝτέι με 13 πντους, 8 ριμπάουντ και 3 μπλοκ, ενώ πολύτιμος ήταν και ο Τόμας Γουόκαπ με 12 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ. H αναμέτρηση, πάντως, θα μείνει αξέχαστη στον Κερ Κρίισα (1π., με 1/2β.), με τον 18χρονο Εσθονό γκαρντ να πατάει παρκέ λίγα λεπτά πριν τη λήξη και να αποθεώνεται από τον κόσμο στο ντεμπούτο του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Στο Βερολίνο, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν πτοήθηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Ουίλ Κλάιμπερν στο 16΄ (σ.σ. αποχώρησε υποβασταζόμενος και δεν επέστρεψε), διευρύνοντας σε 4-0 το αήττητο της στη Euroleague και δίνοντας συνέχεια στη «συγκατοίκηση» της με την Μπαρτσελόνα στην κορυφή της κατάταξης. Με πρωταγωνιστές τους Τζέιμς (22π.) και Χίλιαρντ (21π.), η πρωταθλήτρια Ευρώπης εξαργύρωσε τα εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας της φτάνοντας χωρίς άγχος στο τελικό 82-66 επί της Άλμπα, την οποία και υποχρέωσε στην 3η αποτυχία της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Η πιο ακριβή φανέλα στον κόσμο της Ρεάλ Μαδρίτης: Αξίζει περισσότερο από τη μισή αξία των ρόστερ της Σούπερ Λιγκ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: