Η άγνωστη συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη και Μπόρις Τζόνσον, με μπύρες, στην Τήνο

File Photo: Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, μετά από παλαιότερη σύνοδο κορυφής. Φωτογραφία, EPA / STEPHANIE LECOCQ
Το ότι ο Μπόρις Τζόνσον, ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, είναι λάτρης του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού είναι γνωστό.

Όπως επίσης και το γεγονός ότι έχει έρθει αρκετές φορές στην Ελλάδα για τουρισμό Αυτό που δεν ήταν γνωστό είναι το γεγονός ότι σε μια από αυτές του τις επισκέψεις είχε και μια ολοήμερη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αποκαλυπτικό είναι το δημοσίευμα του ΒΗΜΑτοδότη. Γράφει συγκεκριμένα:

«Επειδή ένας από τους πρωταγωνιστές της συνόδου κορυφής, λόγω της συμφωνίας για το Brexit, ήταν ο Μπόρις Τζόνσον (το πλήρες όνομά του είναι Αλεξάντερ Μπόρις ντε Φέφελ Τζόνσον), σας έχω αρκετό παρασκήνιο για τον ιδιόρρυθμο βρετανό πρωθυπουργό. Πρώτα απ’ όλα εκεί στις Βρυξέλλες, στους διαδρόμους του κτιρίου όπου διεξαγόταν η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αποκαλύφθηκε ότι υπήρξε στο παρελθόν μια μυστική συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μπόρις Τζόνσον.

Η συνάντηση αυτή έγινε γνωστή στη διάρκεια μιας συνομιλίας που είχε ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ με τον κ. Μητσοτάκη. Προτού σας αποκαλύψω πώς ο Μητσοτάκης συνάντησε τον Τζόνσον, σας ενημερώνω πρώτον ότι ο Πρωθυπουργός έδειξε και δείχνει ζωηρό ενδιαφέρον για τις εξελίξεις του Βrexit (και πώς επηρεάζουν τη χώρα μας) και δεύτερον ότι οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Ιρλανδίας γνωρίζονται εδώ και χρόνια.

Η συνάντηση Μητσοτάκη – Τζόνσον έγινε στην Τήνο. Ο κ. Μητσοτάκης έμαθε ότι ο κ. Τζόνσον βρισκόταν για διακοπές στην Τήνο και τον προσκάλεσε στο σπίτι του. Ο Βρετανός ανταποκρίθηκε ευχαρίστως στην πρόσκληση, πήγε στην οικία Μητσοτάκη στο νησί, έγινε μια συζήτηση για όλα τα θέματα, ήπιε και μερικές μπίρες και απήλθε αργά το βράδυ. Για να μη σας κρατώ σε αγωνία, σας πληροφορώ ότι η συνάντηση αυτή έγινε πριν από χρόνια.

Ούτε ο Μητσοτάκης ήταν τότε πρωθυπουργός, ούτε βεβαίως ήταν και ο Τζόνσον!»

Πηγή: ΒΗΜΑτοδότης

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal