Γερουσιαστής Γκράχαμ στον Ερντογάν: Δεν έχετε το “πράσινο φως” για να εισβάλετε στη Συρία

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ από τη Βόρεια Καρολίνα μιλά με τους δημοσιογράφους ση Γερουσία. EPA, SHAWN THEW




Απίστευτα σκληρός και απειλητικός προς την Τουρκία, εμφανίστηκε το βράδυ της Τρίτης ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, ο οποίος είναι ο πιο πιστός συνεργάτης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, στο Κογκρέσο.

Με μήνυμα του μέσω Twitter, ο γερουσιαστής προειδοποιεί απευθυνόμενος στην κυβέρνηση της Τουρκίας ότι δεν έχει το “πράσινο φως” για να εισβάλει στη Συρία.

Η ανακοίνωση του κ. Γκράχαμ έγινε λίγο μετά την ανάρτηση πάλι στο Twitter, μηνύματος του Fahrettin Altun, στενού συνεργάτη του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα περάσουν σύντομα τα σύνορα με τη Συρία.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής έχει ετοιμάσει σχέδιο νόμου με τον Δημοκρατικό συνάδελφο του Βαν Χόλλεν, το οποίο θα επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία αν εισβάλει στη Συρία. Το μήνυμα του κ. Γκράχαμ ακολουθεί:

Προς την τουρκική κυβέρνηση:

Δεν έχετε το “πράσινο φως” για να μπείτε στη βόρεια Συρία.

Υπάρχει μαζική δικομματική αντίθεση στο Κογκρέσο, το οποίο θα πρέπει να δείτε ως κόκκινη γραμμή που δεν πρέπει να διασχίσετε.

Εάν θέλετε να καταστρέψετε αυτό που έχει απομείνει από μια εύθραυστη σχέση, μια στρατιωτική εισβολή στη Συρία θα κάνει τη δουλειά. #Στεκόμαστε με τους Κούρδους

Αναγγελία για την τουρκική εισβολή στη Συρία με ένα tweet στενού συνεργάτη του Ερντογάν;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: