Εσσεξ: Κι άλλα δυο φορτηγά σε κονβόι θανάτου 100 ανθρώπων, συνελήφθη ένας ακόμη ύποπτος

File photo: Ο άνδρας συνελήφθη σε αυτοκινητόδρομο του Μπίκονσφιλντ, μια πόλη δυτικά του Λονδίνου, πρόσθετε η ανακοίνωση. EPA,VICKIE FLORES




Η φρίκη που προκάλεσε παγκοσμίως η αποκάλυψη του φορτηγού του θανάτου στο Εσσεξ με τα 39 πτώματα Ασιατών μοιάζει μικρή μπροστά στο σοκ προκαλούν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως γύρω από την νταλίκα του θανάτου που εντοπίστηκε στο Έσεξ. Όπως μεταδίδει το βρετανικό δίκτυο Skynews η νταλίκα με τα 39 πτώματα ήταν μέρος κομβόι. Συγκεκριμένα το Skynews επικαλείται πηγές από τις οικογένειες των θυμάτων από το Βιετνάμ και αναφέρει ότι το μοιραίο φορτηγό ταξίδευε μαζί με άλλα δύο με περισσότερους από 100 ανθρώπους μέσα σε αυτά. Δεν υπάρχουν, προς το παρόν αναφορές για την τύχη των άλλων δύο φορτηγών και το πού μπορεί να βρίσκονται.

Μιλώντας στο Sky News ο καθολικός ιερέας Αντονι Ντανγκ Χου Ναμ, από την επαρχία Νίγκε Αν του Βιετνάμ, δήλωσε πως ήταν σε γνώση του γεγονότος ότι περισσότεροι από 100 άνθρωποι ταξίδευαν για “μια νέα ζωή”. 

“Μερικές οικογένειες έχουν επιβεβαιώσει τον θάνατο των συγγενών τους που περιλαμβάνονται στα θύματα αυτού του τραγικού ταξιδιού”, πρόσθεσε.

Ο ιερέας είχε δηλώσει νωρίτερα ότι πιστεύει πως τα περισσότερα θύματα προέρχονταν από γειτονικές φτωχές επαρχίες του Βιετνάμ.

Τέλος είπε ότι τον έχουν προσεγγίσει αρκετές οικογένειες που φοβούνται ότι συγγενείς τους συγκαταλέγονται στους νεκρούς.

35.000 ευρώ για μια θέση στο φορτηγό του θανάτου

Tην ίδια ώρα συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις γύρω από την 26χρονη Βιετναμέζα Παμ Τι Τρα Μι.  Σύμφωνα με την οικογένεια της 26χρονης Βιετναμέζας Παμ Τι Τρα Μί που βρέθηκε νεκρή μέσα στο φορτηγό – φέρετρο, η κοπέλα έδωσε 35.000 ευρώ σε διακινητές έτσι ώστε να πάει στη Μεγάλη Βρετανία.

Μάλιστα όπως αναφέρει η Daily Mail η Βιετναμάζα έλαβε υπόσχεση από τους διακινητές της για «υπηρεσία VIP» σε αυτό το ταξίδι.

  • Άλλο ένα στοιχείο που έρχεται στο φως είναι ότι η οικογένεια της άτυχης κοπέλας έβαλε υποθήκη το σπίτι της για να μπορέσει να ταξιδέψει. Όπως τόνισε ο αδερφός της η Παμ πέταξε από το Βιετνάμ στην Κίνα, από εκεί πήγε στη Γαλλία και αρχικά επιχείρησαν να περάσουν στη Βρετανία στις 19 Οκτωβρίου, αλλά τους έπιασαν και τους γύρισαν πίσω.

«Μας είπαν απλώς ότι η διαδρομή ήταν ασφαλής»

«Ήταν πάρα πολύ επώδυνη η στιγμή που λάβαμε το μήνυμα ότι ασφυκτιά. Καταλάβαινε ότι θα πεθάνει» ανέφεραν οι γονείς της 26χρονης μιλώντας στο CNN.

«Έχω χάσει και τα δύο. Την μοναδική μου αγάπη και τα λεφτά μου» δήλωσε ο πατέρας της, αποκαλύπτοντας ότι οι διακινητές δεν τους εξήγησαν πώς θα έφτανε η κόρη τους στην Αγγλία.

«Μας είπαν απλώς ότι η διαδρομή ήταν ασφαλής. Ότι μπορεί να ταξίδευαν μέσω αεροπλάνου, αυτοκινήτου…εάν γνώριζα τη διαδρομή δεν θα άφηνα ποτέ την κόρη μου», δήλωσε ο πατέρας της 26χρονης.

Την βοήθεια της βιετναμικής κοινότητας ζητά η αστυνομία

Η βρετανική αστυνομία θέλει βοήθεια από μέλη της βιετναμικής κοινότητας στη Βρετανία και στο εξωτερικό για να αναγνωρίσει τους 39 ανθρώπους που βρέθηκαν νεκροί την Τετάρτη στο πίσω μέρος ενός φορτηγού, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αστυνομικός.

Ο αρχιεπιθεωρητής Μάρτιν Πάσμορ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως δεν μπορεί να αποκλείσει την παρουσία ανθρώπων από άλλες εθνικότητες μεταξύ των νεκρών, όμως είπε πως Βιετναμέζοι έχουν έρθει κυρίως σε επαφή με τους αστυνομικούς του για να ρωτήσουν για φίλους και συγγενείς.

«Παρόλο που δεν μπορούμε να κάνουμε εικασίες για την εθνικότητα των θυμάτων, είναι σε όλους σαφές πως έρχονται σε επαφή μαζί μας πολλοί Βιετναμέζοι από κοινότητες στο Βιετνάμ και στο εξωτερικό», δήλωσε ο Πάσμορ.

Και πέμπτη σύλληψη υπόπτου

Η ιρλανδική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε έναν άνδρα, γύρω στα 20, από τη Βόρεια Ιρλανδία, με την υποψία ότι εμπλέκεται στους θανάτους των 39 ανθρώπων.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTE μετέδωσε ότι ο άνδρας συνελήφθη στο λιμάνι του Δουβλίνου σήμερα το πρωί, μετά την άφιξή του με φέριμποτ από τη Γαλλία, κι ότι η αστυνομία θέλει να τον ανακρίνει σχετικά με την πορεία που ακολούθησε το κοντέινερ, όπου βρέθηκαν τα πτώματα.

Η βρετανική αστυνομία έχει ήδη συλλάβει τέσσερις ανθρώπους σε σχέση με την υπόθεση.

Με πληροφορίες από Sky News, Daily Mail, CNN, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Καταγγελία Βιετναμέζου ιερέα: Από το Βιετνάμ τα θύματα του Έσσεξ, μετανάστες προς την Ευρώπη

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: