Τέσσερις νεκροί αστυνομικοί σε επίθεση στην Αστυνομία Παρισιού: Νεκρός και ο δράστης [photos, videos]

Επίθεση από άγνωστο άνδρα με μαχαίρι δέχθηκε το Αρχηγείο της Αστυνομίας στο Παρίσι με απολογισμό τέσσερις νεκρούς αστυνομικούς, ενώ νεκρός είναι και ο δράστης, Παρίσι, Γαλλία, Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2019. Photo via Twitter, @InfosFrancaises




Τέσσερις νεκροί αστυνομικοί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της επίθεσης αγνώστου, ο οποίος εισέβαλλε με μαχαίρι στο Αρχηγείο της Αστυνομίας στο Παρίσι, σήμερα Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης -εργαζόμενος στη Διεύθυνση Πληροφοριών, όπως έγινε γνωστό από συγκλίνουσες πηγές- μπήκε μέσα στο κτίριο, επιτέθηκε και σκότωσε τέσσερις αστυνομικούς, ενώ τραυμάτισε τουλάχιστον πέντε, ενώ στη συνέχεια έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.

Οι ερευνητές εξετάζουν κυρίως το σενάριο μιας προσωπικής διένεξης, διευκρίνισαν οι πηγές αυτές. Η επίθεση σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα μέσα στο εμβληματικό αυτό κτίριο που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, κοντά στον καθεδρικό ναό της Νοτρ Νταμ.

  • Σύμφωνα με το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι BFM TV οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν στην επίθεση είναι τέσσερις, ενώ λίγο νωρίτερα άλλα ειδησεογραφικά πρακτορεία έδιναν διαφορετικές εκδοχές για τον αριθμό τους.

  • Συγκεκριμένα, το γαλλικό πρακτορείο AFP έκανε λόγο για δύο τραυματίες αστυνομικούς, ενώ το Fox News και η DailyMail, ανέφεραν ότι μία αστυνομικός έχασε τη ζωή της και πέντε ακόμη τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στο σημείο έσπευσαν ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών και ο Εισαγγελέας του Παρισιού.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικές αρχές έχουν κλείσει περιμετρικά την περιοχή, όπου βρίσκεται το αρχηγείο της Αστυνομίας, στο ιστορικό κέντρο του Παρισιού,  για λόγους ασφαλείας.

….

 

 

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Fox News, Daily Mail

Στους έξι οι νεκροί μετά από την κατάρρευση γέφυρας σε αλιευτικά σκάφη στην Ταιβάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: