Επικίνδυνος χαρακτήρας ο Ερντογάν, είμαι υποστηρικτής των Κούρδων λέει ο Μπάνον

Ο Στιβ Μπάνον. EPA, Terje Pedersen NORWAY OUT
Ο Στίβ Μπάνον, ο άλλοτε πανίσχυρος άνδρας της Ουάσινγκτον έχει βάλει στόχο να ενώσει τις εθνικιστικές φωνές της γηραιάς ηπείρου με κεντρικό σύνθημα «το εθνικό συμφέρον πάνω απ’ όλα».

«Στις ευρωπαϊκές εκλογές οι λαϊκιστές και οι εθνικιστές τα πήγαν καλά. Πιστεύω ότι άλλαξαν τη δυναμική στην Ιταλία, τη Γαλλία και σίγουρα ο Νάιτζελ Φάρατζ αναστάτωσε ολοκληρωτικά τη Βρετανία και γι αυτό οι Βρετανοί κατευθύνονται προς το Brexit» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Θα συνεχίσω να δουλεύω στην Ευρώπη, είναι μία διαδικασία, θα είμαστε ενωμένοι. Το λαϊκίστικο εθνικιστικό κίνημα στην Ευρώπη είναι πιο δυνατό από ποτέ. Πιστεύω στον Εβραίο – Χριστιανική Δύση και θεωρώ ότι αυτή πρέπει να αντιμετωπίσει απολυταρχικά καθεστώτα κυρίως στην Κίνα, το Ιράν και σήμερα στην Τουρκία» πρόσθεσε.

Το άλλοτε δεξί χέρι του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ήρθε στην Αθήνα για να συμμετάσχει στο Athens Democracy Forum και να διασταυρώσει τα ξίφη του με τον Γάλλο φιλόσοφο Λεβί. Αναφερόμενος στην τουρκική εισβολή στην Τουρκία είπε πως «είμαι μεγάλος υποστηρικτής των Κούρδων.

Οι Κούρδοι ήταν καταπληκτικοί σύμμαχοι. Καταλαβαίνω τον εκνευρισμό του Ντόναλντ Τραμπ, να μην πετυχαίνει σε αυτά τα μακρινά μέτωπα, την εμπλοκή και άλλων στη Συρία όπως το ΝΑΤΟ, με αποτέλεσμα οι ΗΠΑ να επωμίζονται το βάρος. Καταλαβαίνω τον εκνευρισμό του αλλά οι Κούρδοι είναι πολύ ιδιαίτεροι άνθρωποι».

Ακόμη συμπλήρωσε πως «o Ερντογάν είναι πολύ επικίνδυνος χαρακτήρας και οι ισλαμικές του τάσεις είναι πολύ επικίνδυνες. Οι απειλές που εξαπέλυσε προχθές προς την Ευρώπη για να αφήσει 4 εκατ. πρόσφυγες να περάσουν τα σύνορα, θα είναι πολύ μεγάλη απειλή για την Ελλάδα. Αυτός ο άνθρωπος είναι σύμμαχος; Όταν απειλεί τα Βαλκάνια, την Ελλάδα με 4 εκατ. πρόσφυγες; Δεν τα κάνει αυτά ένας σύμμαχος».

Για τον αρχιτέκτονα της νίκης του Ντόναλντ Τραμπ το 2016 παραμένει ένα ερώτημα και αυτό έχει να κάνει με το εάν θα τον υποστηρίξει στις προεδρικές εκλογές του 2020. Ο ίδιος δίνει την απάντηση: «Πρώτα πρέπει να τον στηρίξω στη διαδικασία παραπομπής του.

Αυτή η απειλή είναι μεγάλη για την προεδρία του. Είναι πολύ σοβαρό ζήτημα αυτό. Πρώτα θα τον υποστηρίξω εκεί και μετά στην επανεκλογή του για να πετύχει μία μεγάλη νίκη. Πρώτα πρέπει να περάσει το μεγάλο σκόπελο της παραπομπής του».

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

 

Σταμάτα τώρα λένε μαζί Μέρκελ και Μακρόν σε Ερντογάν: Πολεμικό συμβούλιο στη Γαλλία

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal