Εισβολή Ρουβίκωνα στο τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης: Δώδεκα συλλήψεις

Αστυνομικοί περιμετρικά του τουρκικού προξενείου. Πηγή φωτογραφίας: ThessNews
Εισβολή ομάδας περίπου δέκα αντιεξουσιαστών σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Αγίου Δημητρίου, στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εισήλθαν στο χώρο – άγνωστο από πού και πώς- καθώς εξωτερικά το προξενείο φυλάσσεται από αστυνομικές δυνάμεις, φώναξαν συνθήματα και άνοιξαν πανό.

Στο σημείο δυνάμεις της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με tweet της Αναρχικής Ομοσπονδίας πρόκειται για παρέμβαση αλληλεγγύης στην αγωνιζόμενη Ροζάβα, από την Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης και την αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας.

Σύλληψη ατόμων

Δώδεκα είναι τα άτομα που κρατούνται για τη σημερινή διαμαρτυρία στον αύλειο χώρο του τουρκικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη, όπου φώναξαν συνθήματα αλληλεγγύης στον κουρδικό λαό και άνοιξαν πανό.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, εις βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία ενώ παραμένουν στο αστυνομικό μεγαρο Θεσσαλονίκης.

Ανακοίνωση ΥΠΕΞ

“Καταδικάζουμε απερίφραστα την παράνομη είσοδο μελών συλλογικότητας του αντιεξουσιαστικού χώρου στον προαύλιο χώρο του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, όπου ευρίσκεται και η Οικία Ατατούρκ”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ελληνικό ΥΠΕΞ.

“Πρόκειται για απαράδεκτη και ανεύθυνη πράξη”, συνεχίζει και προσθέτει: “Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές, οι οποίες κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή, έχουν ήδη πραγματοποιήσει προσαγωγές υπόπτων ενώ προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διερεύνηση των περιστατικών και τη παραπομπή των υπευθύνων ενώπιον της Δικαιοσύνης”.

Hellas Journal

Διαμαρτυρία κατά εισβολής στη Συρία έξω από την τουρκική πρεσβεία: Εκδόθηκε και ψήφισμα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal