Τσίπρας για βιβλίο Βαρουφάκη: 30% αλήθεια, 30% λανθασμένη εκτίμηση και πολλή μυθοπλασία

Ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς προσερχόμενος στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας για την προβολή της ταινίας Ενήλικες στο Δωμάτιο που βασίζεται στο βιβλίου του Γιάνη Βαρουφάκη. Φωτογραφία: EPA / CLAUDIO ONORATI
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα αν θα δει την ταινία του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στο δωμάτιο» που βασίζεται στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη και αναφέρεται στην περίοδο της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς το 2015.

Θα την δω, είμαι βέβαιος ότι θα είναι μια καλή ταινία, ο Κώστας Γαβράς είναι εξαιρετικός σκηνοθέτης.

Εκεί όμως σταμάτησαν οι αβροφροσύνες. Ο πρώην πρωθυπουργός συνεχίζοντας την απάντησή του αναφέρθηκε στο βιβλίο που αποτελεί τη βάση του σεναρίου. Από το περιεχόμενο, είπε, το 30% είναι αλήθεια, το 30% είναι λανθασμένη εκτίμηση πραγματικών γεγονότων και το υπόλοιπο είναι καθαρή μυθοπλασία.

Τέλος, άφησε να φανεί και η ενόχλησή του με τον πρώην υπουργό του, λέγοντας: Επίσης δεν ήξερα ότι οι υπουργεοί αίρουν την εμπιστοσύνη τους προς τον πρωθυπουργό, Θα το λάβω σοβαρά υπόψη μου όταν μάλλον θα ξαναβρεθώ στη θέση του πρωθυπουργού.

HJ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal