Το Λονδίνο καταδικάζει τις επιθέσεις στην πετρελαϊκή Aramco με μη επανδρωμένα

Εικόνα που τραβήχτηκε από παράθυρο λεωφορείου δείχνει εγκαταστάσεις σε πετρελαϊκό εργοστάσιο στην έρημο στην πετρελαιοπηγή Κουράις, περίπου 160 χλμ. από το Ριάντ, Σαουδική Αραβία. EPA, ALI HAIDER
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντομινίκ Ράαμπ καταδίκασε σήμερα Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) σε σαουδαραβικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις κάνοντας λόγο για απόπειρα παρακώλυσης των παγκόσμιων προμηθειών πετρελαίου.

  • “Πρόκειται για μια παράτολμη απόπειρα να καταστραφεί η περιφερειακή ασφάλεια και να παρεμποδιστούν οι παγκόσμιες προμήθειες πετρελαίου. Το Ηνωμένο Βασίλειο καταδικάζει απερίφραστα τέτοιου είδους συμπεριφορές”, έγραψε ο Ράαμπ στο Twitter.

Ο Ράαμπ πρόσθεσε ότι νωρίτερα είχε συνομιλία με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο σχετικά με τις επιθέσεις.

  • Επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι υεμενίτες αντάρτες, προκάλεσε χθες, Σάββατο, πυρκαγιές σε δύο πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του ομίλου Aramco στη Σαουδική Αραβία, υποχρεώνοντας τη χώρα, η οποία είναι ο πρώτος παγκόσμιος εξαγωγός μαύρου χρυσού, να μειώσει προσωρινά την παραγωγή της στο μισό.

Η επίθεση καταδικάσθηκε από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τη Γαλλία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
15/09/2019

Φόβοι Μογκερίνι για περιφερειακή σταθερότητα μετά το χτύπημα με drones στη Σαουδική Αραβία

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal