Τις παρανομίες της Τουρκίας στην ΑΟΖ έθεσε στη Λουτ ο Αναστασιάδης: Νέα συνάντηση τη Δευτέρα

Από συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, με την Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό κα Τζέιν Χολ Λουτ, στο Προεδρικό Μέγαρο. ΚΥΠΕ Χρ. Αβρααμίδης/ΓΤΠ




Νέα συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη θα έχει το πρωί της Δευτέρας η Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ η συνάντησή της κ. Λουτ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο στις 11 το πρωί.

Υπενθυμίζεται πως μετά τη σημερινή πρωινή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με την κ. Λουτ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ότι «ήταν μια παραγωγική συνάντηση με επίκεντρο την αποστολή της κ. Λουτ για την ετοιμασία όρων αναφοράς και την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «παρουσίασε τις θέσεις του και τη θετική προσέγγισή του για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων».

Πρόσθεσε ότι «ήγειρε βεβαίως, όπως ήταν αναμενόμενο, και τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ και τα χωρικά ύδατα της Κύπρου, καθώς και γενικότερα τις προκλήσεις από τουρκικής πλευράς, όπως βέβαια και το μέγα θέμα που δημιουργείται από τις παράνομες επεμβάσεις και τις εξαγγελίες που γίνονται σχετικά με την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου”.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

 

Πιθανή συνέχιση των διαβουλεύσεων με Λουτ είπε ο Προδρόμου:Δεν απέκλεισε κοινή συνάντηση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: