Τα θρυλικά ξενύχτια του Πούτιν και τα μεσημεριανά breakfast με ομελέτες από αυγά ορτυκιών

Λέγεται πως το χόκεϊ επί πάγου ίσως είναι το πιο αγαπημένο σπορ του Πούτιν. Phto: putin.kremlin




Όταν ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιίρ Πούτιν, έχει λίγο ελεύθερο χρόνο, ασχολείται με τα σπορ και με την οικογένειά του, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφο. Δεν ήταν και τόσο λεπτομερής η ενημέρωση, μιας

και οι προτιμήσεις του Ρώσου προέδρου έχουν γίνει γνωστές εδώ και χρόνια με τις ευλογίες, φυσικά, του επικοινωνιακού επιτελείου του Κρεμλίνου. Έτσι, δεν είναι λίγες οι φορές που κυκλοφορούν παγκοσμίως βίντεο που εμφανίζουν τον  Πούτιν να επιδίδεται σε ένα από πάμπολλα σπορ με τα οποία ασχολείται.

Πάντως, ο εκπρόσωπος εξήγησε πως ο Ρώσος πρόεδρος δεν έχει “πραγματικό ελεύθερο χρόνο επειδή διαρκώς δέχεται αναφορές από διάφορες υπηρεσίες, και συνέχεια προκύπτουν θέματα που απαιτούν προεδρικές αποφάσεις”.

Σύμφωνα με τον Πετκόφ, “η χαρτούρα” δεν σταματάει ποτέ, “μερικά απ’ αυτά τα έγγραφα δεν μπορούν να τεθούν σε ισχύ χωρίς την υπογραφή του προέδρου, οπότε πριν υπογράψει έγγραφα, συχνά χρειάζεται να έχει διαβουλεύσεις με τους επικεφαλής συγκεκριμένων υπηρεσιών και κρατικών οργανισμών”.

“Αυτός είναι ο λόγος που ποτέ δεν έχει αργίες  αλλά όπως όλοι, όταν βρει την ευκαιρία, χαλαρώνει, κάνει σπορ, και όπως γνωρίζεται, αθλείται σε συστηματική βάση. Επίσης βρίσκεται με την οικογένειά του και με φίλους”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Πούτιν.

Πάντως, παρά την σημερινή ενημέρωση, η οποία δεν ήταν και ιδιαίτερα αποκαλυπτική, από ρεπορτάζ μέσων ενημέρωσης είναι γνωστές πάνω κάτω αρκετές από τις συνήθειές του.

  • Μάλιστα, σημαντικές λεπτομέρειες για τον τρόπο ζωής του Ρώσου προέδρου είχε δώσει το προφίλ του όπως δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Newsweek, το 2014 και το είχε επιμεληθεί ο δημοσιογράφος Μπεν Τζουντα. Είχε περάσει χρόνια ερευνώντας τη ζωή και τις συνήθειες του Πούτιν. Ανάλογα αφιερώματα έχουν κάνει η USA Today, το Politico ή η βρετανική Daily Telegraph.

Το πρόγραμμά του πάνω – κάτω

Έτσι, γνωρίζουμε πως ο Ρώσος πρόεδρος ξυπνάει αργά το πρωί και παίρνει πρωινό λίγο πριν τις 12. Στο πρωινό του θέλει συνήθως ομελέτα από αυγά ορτυκιών καθώς και χυμό φρούτων, ενώ υπάρχουν μέρες που καταναλώνει ένα μεγάλο μπολ με κουάκερ.

Μετά το πρωινό, έρχεται η ώρα για έναν καφέ.

Παρότι το πρόγραμμά του είναι επιβαρυμένο, ο Πούτιν έχει αυστηρή καθημερινή ρουτίνα, στην οποία  περιλαμβάνονται δύο ώρες κολύμβησης και στη συνέχεια ασκήσεις με υπερσύγχρονα μηχανήματα γυμναστικής που έχει εγκατεστημένα στην κατοικία του.

Όταν υπάρχει χρόνος, επιδίδεται στο χόκεϊ επί πάγου που είναι ένα από τα πιο αγαπημένα του αθλήματα, στη σκοποβολή, το τζούντο, το σκι, το ράφτινγκ ή την ιππασία.

Του αρέσει το ξενύχτι, χωρίς ωστόσο, την κατανάλωση αλκοόλ.  Το θέμα του αλκοόλ ωστόσο ίσως – λένε ορισμένοι – να είναι ζήτημα εικόνας που θέλει να περάσει ο Πούτιν, λόγω του οξύτατου προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ρωσία με την υπερκατανάλωση βότκας και τον αλοολισμό.

Όσο για το ξενύχτι, το περιβάλλον του λέει πως το μυαλό του προέδρου είναι στα καλύτερά του, αργά το βράδυ.

Με πληροφορίες από TASS, Businessinsider, Newsweek

Ο Ralph Lauren φτιάχνει κολεξιόν εμπνευσμένη από τη Τζένιφερ Ανιστον στα “Φιλαράκια”

 

 

 

 

 

 

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: