Προδρόμου: Με επίλυση του Κυπριακού η αποτροπή της Τουρκίας από επεμβάσεις στην ΑΟΖ [video]

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου. sigmatv
Σκοπός είναι η λύση του Κυπριακού, αφού έτσι θα αποτρέψουμε την Τουρκία από τις επεμβάσεις που διενεργεί στην κυπριακή ΑΟΖ, δήλωσε στις «Τομές τα Γεγονότα» του ΣΙΓΜΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.

«Εάν υπήρχε συμφωνία για λύση του Κυπριακού, αν ίσχυαν οι συγκλίσεις που υπήρχαν στο φυσικό αέριο και οι καθαρές αναφορές στην συνθήκη των Ηνωμένων Εθνών για το δίκαιο της θαλάσσης, που αυτό ήταν το πρώτο σκέλος της σύγκλισης, τότε, η Τουρκία δεν νομιμοποιείται να αξιώνει και να απαιτεί και να σφετεριστεί την μισή ΑΟΖ της Κύπρου», ανέφερε.

Ο κ. Προδρόμου, ερωτηθείς τι θα σήμαινε εάν η Τουρκία διενεργούσε στο εγγύς μέλλον γεώτρηση σε αδειοδοτημένο τεμάχιο, σημείωσε ότι όλα αυτά που συμβαίνουν από πλευράς της Άγκυρας είναι εκτός νομιμότητας.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει κανονικά με το ενεργειακό της πρόγραμμα. Την ίδια ώρα σημείωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον ερχόμενο μήνα θα επαναφέρει το θέμα των τουρκικών παράνομων ενεργειών στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

ΠΗΓΗ: sigmalive

Σειρά συναντήσεων και επαφών Χριστοδουλίδη στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal