Πούτιν και Ερντογάν κάνουν πλάκα στον Τραμπ: Επίδειξη ρωσικού μαχητικού στην Τουρκία

Το ρωσικό μαχητικό αεροπλάνο SU-35. Φωτογραφία via You Tube
Το πρώτο ρωσικό μαχητικό Su-35  προσγειώθηκε στην Τουρκία με αφορμή Έκθεση επίδειξης αεροσκαφών και τεχνολογίας, όπως μετέδωσε  το TASS.

Είναι ακόμα μία κίνηση των Ρώσων και των Αμερικανών να δείξουν στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι η στρατιωτική τους συνεργασία είναι ισχυρή και δεν πρόκειται να τερματιστεί, όπως ελπίζει η Ουάσιγκτον.

Την ίδια στιγμή το τουρκικο Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η παράδοση στην Τουρκία της δεύτερης συστοιχίας των ρωσικών πυραύλων S-400  οι οποίοι θα ενεργοποιηθούν τον Απρίλιο του 2020.

Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου τη  UAC (United Aircraft Corporation), που μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο   ένα ρωσικό Sukhoi Su-35 προσγειώθηκε  στο αεροδρόμιο Ατατουρκ για να συμμετάσχει στην Επίδειξη Technofest.

Η αποστολή του υπερσύγχρονου ρωσικού μαχητικού Su-35s στην Τουρκία αναμένεται να τροφοδοτήσει και πάλι τα σενάρια που ξεκίνησαν μετά την ακύρωση της πώλησης των αμερικανικών F-35 στην Τουρκία και την διαρροή από την Μόσχα ότι η Τουρκία συζητά  την κάλυψη του κενού, με την αγορά ρωσικών μαχητικών.

Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στην επίσκεψη του στην Μόσχα  στις 27 Αυγούστου ξεναγήθηκε από τον πρόεδρο Πουτιν στο σαλόνι της αεροπορικής έκθεσης MAKS 2019 και εκεί είδε από κοντά τα Su-35 και τα S -57.

Αμέσως μετά ο ίδιος ο τούρκος πρόεδρος επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα αλλά και τις δηλώσεις  Ρώσων αξιωματούχων, ότι οι δυο χώρες θα εξετάσουν το ενδεχόμενο πώλησης ρωσικών μαχητικών στην Τουρκία ακόμη και συμπαραγωγής των Su-35 και αλλου στρατιωτικού εξοπλισμού.

Στήνει «φάκα» η Άγκυρα στο Καστελόριζο: Οι αριθμοί δείχνουν τα βήματα των προκλήσεων

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal