Οι ΗΠΑ ήραν δασμούς σε 400 κινεζικά προϊόντα: Πρόοδος στις συνομιλίες με Πεκίνο, λέει ο Τραμπ

File photo:EPA, WU HONG




Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε πως η κυβέρνησή του “σημειώνει σημαντική πρόοδο” με την Κίνα, καθώς συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι συνομιλίες μεταξύ αντιπροσωπειών των δυο πλευρών και η Ουάσιγκτον ήρε τους δασμούς σε περισσότερα από 400 κινεζικά προϊόντα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, στη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Σκότ Μόρισον, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ αφαιρούν δισεκατομμύρια δολάρια από τους δασμούς που έχουν επιβληθεί σε κινεζικά προϊόντα, προσθέτοντας ότι το σύνολο θα αγγίξει σύντομα τα 100 δισ. δολάρια.

“Αυτό θα πω: κάνουμε μεγάλη πρόοδο με την Κίνα”, είπε χαρακτηριστικά.

Το γραφείο των Εμπορικών Αντιπροσώπων των ΗΠΑ εξέδωσε τρεις διακοινώσεις με τις οποίες εξαιρείται μια μεγάλη γκάμα προϊόντων από τους δασμούς, ως ανταπόκριση της Ουάσιγκτον στα σχετικά αιτήματα που είχαν υποβάλλει αμερικανικές εταιρείες, οι οποίες υποστηρίζουν ότι οι δασμοί τους προκαλούν οικονομικές δυσκολίες.

Οι δυο αντιπροσωπείες που συνομιλούν αυτή τη στιγμή στην Ουάσιγκτον προετοιμάζουν υψηλού επιπέδου συνάντηση για τον επόμενο μήνα από την οποία θα κριθεί κατά πόσον Πεκίνο και Ουάσιγκτον κατευθύνονται σε μια επίλυση των διαφορών ή οδηγούνται σε νέους και υψηλότερους δασμούς.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέο ιστορικό χαμηλό για την απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομόλογου, μεταδίδει το Reuters

 

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: