Ο “πόλεμος” για τους ολιγάρχες καλά κρατεί στην Κύπρο: Απάντηση στον Αναστασιάδη από OCCRP




Απάντηση στις κατηγορίες του Προέδρου της Δημοκρατίας σχετικά με το ποιοι κρύβονται πίσω από το πρόσφατο δημοσίευμα του OCCRP έδωσει ο αρχισυντάκτης και συνιδρυτής του Οργανισμού Drew Sullivan ο οποίος με ανάρτηση του στο Twitter αναφέρει πως είναι αστείες οι κατηγορίες του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το μήνυμα του είναι το εξής: Είναι δικό μας το …λάθος,  αναφέρει ο Sullivan, που αποκαλύψαμε τα στοιχεία μέσω του Troika Laundromat.

Σημείωσε τα εξής:

  • “Θεωρώ αστείο το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Κύπρου Αναστασιάδης και η “κλίκα” του κατηγορούν τον ΑΚΕΛ και επίσης τους κλέφτες στο Προεδρικό Μέγαρο για το κείμενό μας. Dudes! Είναι δικό μας λάθος! Βρήκαμε τα ρωσικά έγγραφα του δικηγορικού γραφείου του στα στοιχεία της Troika Laundromat. Απλά (κάναμε) ‘ενα καλό ρεπορτάζ”.

Σε άλλο tweet έγραψε:

“Eπιθέσεις της κυπριακής κυβέρνησης στο ρεπορτάζ μας σχετικά με τη δικηγορική εταιρία του προέδρου που εμπλέκεται σε μεγάλες συναλλαγές με το Troika Laundromat. Δεν εγείρουν (εννοεί το Προεδρικό) οποιεσδήποτε πραγματικές ανακρίβειες και το ρεπορτάζ μας και οι τεκμηριωμένες αποδείξεις στέκουν”.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ

Δεν εκβιάζεται από κανένα είναι το μήνυμα που στέλνει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με συνέντευξη του στο κανάλι Alpha της Κύπρου και στην εκπομπή του Ανδρέα Κημήτρη “Alpha Ενημέρωση”, όσο αφορά τα δημοσιεύματα του OCCRP που εμπλέκουν το δικηγορικό γραφείο “Νίκος Αναστασιάδης” σε παράνομες διαδρομές ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

“Είμαι απόλυτα γνώστης του και ποιοί τις κατευθύνουν και ποιοί είναι οι συγγραφείς, δεν θέλω να πω πέραν αυτού. Απλά θέλω να προειδοποιήσω ότι η υπομονή έχει όρια. Δεν το αποδίδω σε πολιτικό κόμμα για να είμαι δίκαιος. Το πολιτικό κόμμα το ΑΚΕΛ αξιοποιεί αυτά που νομίζουν ότι με το να τα προωθήσουν μέσω μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης μπορεί να πλήξουν τον Νίκο Αναστασιάδη γιατί θεωρούν ότι τους αδίκησα, μένω μέχρι εδώ”, ανάφερε.

Ερωτηθείς εάν η αναφορά αφορά στον Επίτροπο Χρίστο Στυλιανίδη, ο Νίκος Αναστασιάδης απάντησε:

  • “Όχι, σας παρακαλώ. Δεν έκανα καμία αναφορά κανενός ονοματος, κανενός περιστατικού, απλά λέω ότι καλό είναι να είναι προσεκτικότεροι όσοι νομίζουν ότι θα πλήξουν τον Νίκο Αναστασιάδη. Είναι πολλες οι απόπειρες που έγιναν, δεν άφησα ποτέ τίποτα αναπάντητο με την έννοια της έρευνας: Nikos Plot, Ryan AIr ότι φανταστείτε”.

Πρόσθεσε:

“Όλες κάτω από την έρευνα είτε του Γενικού Ελεγκτή είτε οπωσδήποτε ερευνητικών αρχών της χώρας ή άλλως πως, που απέδειξαν ότι επρόκειτο περί μυθοπλασίας. Μία νέα προσπάθεια μυθοπλασίας, που προσπαθεί να συνδυάσει εταιρείες που όντως είναι πελάτες του δικηγορικού γραφείου με άλλες εταιρείες που δεν είναι του γραφείου αλλά θέλουν να μας τις αποδώσουν για καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι το δικηγορικό γραφείο με μια συναλλαγή των 229 ή 320 εκατομμυρίων πόσο είναι, εμπλέκεται σε ξέπλυμα και έχει σχέση με την Troika ή πως ονομάζεται, με εταιρείες που δεν ανήκουν στο δικηγορικό γραφείο και τις θεωρούν πρωταγωνιστές και μιλούν για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος τέσσεραμιση δις. Ξέρετε τις μου ενθυμίζει; Το ρητό “ράβδος εν γωνία άρα βρέχει.” Τι να απαντήσω; Γιατί η ράβδος είναι στη γωνία και δεν βρέχει;”

Πληροφορίες από το Twitter και την εφημερίδα Φιλελεύθερος

Ο Αναστασιάδης γνωρίζει τους συγγραφείς των ισχυρισμών για ολιγάρχες: Η υπομονή έχει όρια…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: