Ο Ανδρέας Λοβέρδος προαναγγέλλει προανακριτική για «Ρασπούτιν» και υπόθεση Novartis

File photo: Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Την σύσταση προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή για την υπόθεση Novartis προανήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Λοβέρδος αναφερόμενος στις καταθέσεις που έχουν γίνει έως σήμερα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με αφορμή τη διερεύνηση των μηνύσεων που έχουν καταθέσει οι κύριοι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Με την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου χθες, Πέμπτη, με τον εν ενεργεία αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, ο κ. Λοβέρδος εκτίμησε ότι σύντομα θα φτάσει στη Βουλή η δικογραφία καθώς έχουν ήδη κατονομαστεί ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση τόσο ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο πρώην υπουργός αναπληρωτής Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, στον οποίο αποδίδεται από τους μάρτυρες το προσωνύμιο «Ρασπούτιν».

Ο κ. Λοβέρδος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι θα προταθεί κατ’ ευθείαν η σύσταση προανακριτικής επιτροπής και όχι εξεταστικής.

Η ουσιαστική διαφορά είναι ότι η προανακριτική οδηγεί ενδεχομένως σε παραπομπή πολιτικών προσώπων στο ειδικό δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι στη Βουλή έχει φτάσει δικογραφία σε βάρος του κ. Λοβέρδου με την οποία ζητείται η άρση της ασυλίας του για την υπόθεση Novartis. Είναι ο μόνος από τους αρχικά δέκα πολιτικούς που έως αυτή τη στιγμή βρίσκεται εμπλεκόμενος ενώ έχει ήδη τεθεί στο αρχείο η υπόθεση για επτά και εκκρεμεί για ακόμη δύο, τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: