Με κυνηγούν οι μισάνθρωποι με ψέματα και θεωρίες συνωμοσίας, λέει η ΓκρέταΤούνμπεργκ

File photo: Η Γκρέτα Τούνμπεργκ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Μόντρεαλ. EPA/VALERIE BLUM




“Οι μισάνθρωποι είναι ενεργοί όπως πάντα”, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Γκρέτα Τούνμπεργκ, προσθέτοντας ότι οι αντίπαλοί της ασχολούνται με την εμφάνισή της, τα ρούχα της, την συμπεριφορά της και την διαφορετικότητά της, με οτιδήποτε άλλο εκτός από την κλιματική κρίση.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ, η έφηβη που πρωτοστατεί στην παγκόσμια νεανική εκστρατεία κατά της κλιματικής αλλαγής, είναι σαφέστατα πολύ ενοχλημένη, αναφέρει το βρετανικό BBC, προσθέτοντας ότι η 16χρονη ακτιβίστρια κατηγορεί τους επικριτές της ότι “ξεπερνούν κάθε κόκκινη γραμμή προκειμένου να αποφύγουν την ουσία”, με ψέματα και θεωρίες συνωμοσίας.

Ένας λόγος που οι επικρίσεις και οι επιθέσεις κατά της Τούνμπεργκ πολλαπλασιάστηκαν τελευταία, αναφέρει το BBC, είναι η ομιλία της ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στα μέσα της εβδομάδας, επειδή με την περίφημη πλέον ομιλία της “Πώς τολμάτε!” έδειχνε τρομερά εκτός τόπου μέσα στην κλιματιζόμενη επισημότητα του κτιρίου του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη.

Ένας ακόμη λόγος είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την ειρωνεύτηκε, αλλά και ο τρόπος που η ίδια αντέδρασε σαρκαστικά.

Πάντως, με ή χωρίς ιδιαίτερη αφορμή, οι επιθέσεις των επικριτών της Τούνμπεργκ αυξάνονται. Για παράδειγμα η βρετανική εφημερίδα The Sun υποστήριξε σε άρθρο της ότι το ίνδαλμα εκατομμυρίων εφήβων ακτιβιστών κατά της κλιματικής αλλαγής “χειραγωγείται από δόλιες δυνάμεις”.

  • Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι μέσα σ’ αυτές τις δόλιες δυνάμεις συγκαταλέγονται “ενεργειακοί γίγαντες” αλλά και οι γονείς της που “ψοφάνε για δημοσιότητα” και, κυρίως, η “διψασμένη για δόξα μητέρα της που κάποτε εμφανίστηκε και στη Eurovision”.
  • Στην εφημερίδα Herald Sun της Αυστραλίας, ο αρθρογράφος  Αντριου Πολτ, αναφέρει: “Δεν έχω δει ποτέ ένα τόσο νεαρό κορίτσι με τόσες ψυχικές διαταραχές να αντιμετωπίζεται από τόσους πολλούς ενήλικες σαν γκουρού”.

Με τις επικρίσεις να αυξάνονται, ήταν φυσικό για την Τούνμπεργκ να αντεπιτεθεί. Έτσι, έγραψε στο Twitter μόλις χθες:

“Ξεκινάμε πάλι… Όπως ίσως έχετε παρατηρήσει, οι μισάνθρωποι είναι ενεργοί όπως πάντα -με κυνηγάνε, [ασχολούνται] με την εμφάνισή μου, τα ρούχα μου, την συμπεριφορά μου και τη διαφορετικότητά μου. Μπορούν να πουν ότι ψέμα και θεωρία συνωμοσίας μπορεί να φανταστεί κανείς”

Με πληροφορίες από BBC

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Ίνδαλμα μιας εξεγερμένης γενιάς ή βαριά διαταραγμένος Μεσσίας;

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: