Με Αναστασιάδη και Ακιντζί συναντάται η Λουτ: Ο “γρίφος” της επανέναρξης διαλόγου στο Κυπριακό

File Photo: Η Ειδική Απεσταλμένη του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ θα έχει συναντήσεις με τον Κύπριο πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στην Κύπρο. Φωτογραφία: ΚΥΠΕ




Συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κυπριακή;; Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί θα έχει σήμερα Κυριακή, 1η Σεπτεμβρίου, η Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ.

Συγκεκριμένα, η κυρία Λουτ θα συναντήσει τον πρόεδρο Αναστασιάδη στις 11:00, στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο της προσπάθειας για επίτευξη συμφωνίας στους όρους αναφοράς, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού.

Το απόγευμα η κυρία Λουτ θα έχει συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, η οποία έχει καθοριστεί για τις 17:00.

  • Η κυρία Λουτ αφίχθη χθες Σάββατο στην Κύπρο και πριν τις συναντήσεις της με τους δυο ηγέτες επρόκειτο να παρακαθίσει σε σύσκεψη με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, και την ομάδα της αποστολής των ΗΕ στην Κύπρο που ασχολείται με το Κυπριακό.

Μετά την απογευματινή συνάντησή της κυρία Λουτ με τον κ. Ακιντζί αναμένεται να διαφανεί κατά πόσον η αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών θα θελήσει να έχει συναντήσεις με τους δυο ηγέτες και τη Δευτέρα, πριν την αναχώρησή της από το νησί.

Η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ θα αναχωρήσει από το νησί τη Δευτέρα το βράδυ.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ

Κλειδί η στάση της Τουρκίας, προσδοκούμε σε βήμα προόδου, λέει το Προεδρικό Μέγαρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: