Γελοίες οι συζητήσεις για παραπομπή μου λέει ο Τραμπ: Αρνείται τις κατηγορίες για Ουκρανία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. EPA, PETER FOLEY




Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε σήμερα «γελοίες» τις συζητήσεις για μια ενδεχόμενη διαδικασία παραπομπής του, αρνούμενος εκ νέου ότι άσκησε πίεση στην Ουκρανία στην προσπάθεια να βλάψει τον Δημοκρατικό αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν.

«Πιστεύω πως είναι γελοίο, είναι ένα κυνήγι μαγισσών», είπε ο Τραμπ, όταν ρωτήθηκε για την αυξανόμενη πίεση από τη Δημοκρατική αντιπολίτευσης προκειμένου να ξεκινήσει μια διαδικασία αποπομπής του.

  • Οι Δημοκρατικοί «δεν ξέρουν πώς να με σταματήσουν» πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2020, όταν θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει μια δεύτερη θητεία, είπε, κατά την άφιξή του στην έδρα του ΟΗΕ, μερικά λεπτά πριν από την ομιλία του από το βήμα.

Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, όπως είπε, είναι όλο και περισσότεροι εκείνοι που τάσσονται υπέρ της έναρξης αυτής της ‘εκρηκτικής’ διαδικασίας.

«Ο μόνο τρόπος γι΄ αυτούς να το προσπαθήσουν, είναι μέσω μια διαδικασίας αποπομπής. Αυτό δεν έχει συμβεί προηγουμένως με κανέναν πρόεδρο. Είναι γελοίο», πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αρνήθηκε και πάλι ότι ώθησε τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμρ Ζελένσκι να ξεκινήσει έρευνα για την οικογένεια Μπάιντεν χρησιμοποιώντας ως μέσο πίεσης τη στρατιωτική βοήθεια που προοριζόταν για την Ουκρανία.

Αυτή η απειλή διακοπής της στρατιωτικής βοήθειας είναι στο επίκεντρο της συζήτησης για μια ενδεχόμενη διαδικασία αποπομπής, με την αντιπολίτευση να υποπτεύεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει επωφεληθεί της θέσης του προκειμένου να ωθήσει έναν ξένο ηγέτη να αναλάβει δράση για προσωπικό του όφελος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι είχε αφήσει ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο επειδή ήθελε και «άλλες χώρες να βάλουν χρήματα», κυρίως οι ευρωπαϊκές.

  • Ο Τραμπ έχει ήδη παραδεχθεί δημόσια πως είχε αναφέρει το φαβορί των προκριματικών των Δημοκρατικών, τον Τζο Μπάιντεν και τον γιο του, Χάντερ, ο οποίος εργάστηκε για έναν ουκρανικό όμιλο αερίου από το 2014, στη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχε με τον Ζελένσκι αυτό το καλοκαίρι.

Ένας μυστηριώδης μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος, μέλος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, έδωσε αυτό το καλοκαίρι ένα σήμα στους ανωτέρους του προκειμένου να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για το τηλεφώνημα μεταξύ των δύο ηγετών, ΗΠΑ και Ουκρανίας.

Ο Τραμπ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να δημοσιοποιηθεί το απομαγνητοφωνημένο κείμενο του τηλεφωνήματος. Όμως οι Δημοκρατικοί ζητούν από τον Λευκό Οίκο να δώσει επίσης στο Κογκρέσο αυτό το σήμα που παρουσιάστηκε τον Αύγουστο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μέλλον ανήκει στους πατριώτες: Όχι στην παγκοσμιοποίηση λέει ο Τραμπ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: