Επιστολή φιλάθλων της Ίντερ στο Λουκάκου για τα συνθήματα: Δεν ήταν ρατσισμός, λένε

File Photo: Ο Ρομέλου Λουκάκου, EPA,MATTEO BAZZI




Η ιταλική ομοσπονδία ανακοίνωσε πως ξεκίνησε έρευνα για τα ρατσιστικά συνθήματα κατά του Ρομέλου Λουκάκου, στο ματς της Ιντερ στη Σαρδηνία απέναντι στην Κάλιαρι. Ο πρώην επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έγινε στόχος ρατσιστικών συνθημάτων, στο ίδιο γήπεδο που πριν ένα χρόνο είχε γνωρίσει ανάλογη επίθεση και ο επιθετικός της Γιουβέντους, Μόιζε Κέαν. Ο αθλητικός δικαστής ζήτησε πληροφορίες και οπτιακουστικό υλικό για να εξετάσει την υπόθεση του «Sardegna Arena», με την Κάλιαρι να κινδυνεύει με βαριά τιμωρία.

Επιστολή οπαδών της Ιντερ

Έκπληξη προκαλεί η ανοικτή επιστολή φιλάθλων της Ιντερ στον Ρομέλου Λουκάκου, με αφορμή τις δηλώσεις του για την ρατσιστική επίθεση που γνώρισε στην Σαρδηνία, στη νίκη (2-1) της Ίντερ επί της Κάλιαρι.

Με την επιστολή τους προν τον Βέλγο επιθετικό, οι φίλαθλοι της «L’Urlo della Nord», θέλουν να καταστήσουν σαφές ότι οι Ιταλοί οπαδοί δεν είναι ρατσιστές:

«Ακούσαμε ότι σκέφτηκες πως αυτό που συνέβη στο Κάλιαρι ήταν ρατσισμός. Η Ιταλία δεν είναι όπως άλλες χώρες της Βόρειας Ευρώπης όπου ο ρατσισμός είναι πραγματικό πρόβλημα. Φαινόταν ρατσισμός, αλλά δεν ήταν. Εδώ χρησιμοποιούμε διαφορετικούς τρόπους για να βοηθήσουμε τις ομάδες μας και να κάνουμε τον αντίπαλο νευρικό», ανέφεραν, ενώ στη συνέχεια του ζήτησαν να θεωρήσει αυτή τη στάση των Ιταλών οπαδών ως «μια μορφή σεβασμού για τον φόβο που προκαλούν τα γκολ του και όχι ως μίσος προς εσένα ή επειδή είναι ρατσιστές».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέα ρατσιστικά συνθήματα των οπαδών της Κάλιαρι: Εναντίον του Λουκάκου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: