Εντείνονται οι προσπάθειες για τους όρους αναφοράς: Αυξήθηκαν οι σημειώσεις της Λουτ

File Photo: Η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί. ΚΥΠΕ, O.ASIK




Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 11.15 η νέα συνάντηση της Ειδικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο της προσπάθειας για συνομολόγηση των όρων αναφοράς.

  • Στόχος είναι να διαφανεί αν μπορεί να υπερπηδηθεί ή όχι η εμπλοκή που παρουσιάστηκε. Διπλωματική πηγή ανέφερε πάντως πως η μισή σελίδα για τους όρους αναφοράς που αρχικά είχε ετοιμαστεί, στο πλαίσιο της προσπάθειας της κ. Λουτ, έφθασε τώρα στη μιάμιση σελίδα.

Η κ. Λουτ έφθασε στο Προεδρικό από τα κατεχόμενα όπου είχε ενωρίτερα σήμερα νέα συνάντηση και με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

  • Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ αυτές φαίνεται να είναι οι τελευταίες συναντήσεις της κ. Λουτ με τους δυο ηγέτες, καθώς αναμένεται να αναχωρήσει από το νησί αργότερα σήμερα.
  • Στη συνάντηση της κ. Λουτ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη συμμετέχουν επίσης ο ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, και ο Ε/κ διαπραγματευτής, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Η αξιωματούχος των ΗΕ έφθασε στην Κύπρο το περασμένο Σάββατο και πραγματοποιεί από την περασμένη Κυριακή καθημερινά χωριστές συναντήσεις με τους δυο ηγέτες.

Ολοκληρώθηκε μετά από μιάμιση ώρα η έκτη συνάντηση Ακιντζί – Λουτ

Μιάμιση ώρα διήρκησε η έκτη κατά σειρά συνάντηση του κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί με την ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η συνάντηση ολοκληρώθηκε στις 11 και η κ. Λουτ αναχώρησε χωρίς δηλώσεις. Δηλώσεις δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής ούτε από την τ/κ πλευρά.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
06/09/2019

Πέμπτος γύρος επαφών της Λουτ την Παρασκευή για τους όρους αναφοράς: Εμπλοκή με Κυπριακό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: