Εκτός γραμμής (;) η Ντόρα για τη Novartis: καμία ενέργεια στη Βουλή, μόνο από τη Δικαιοσύνη

Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη φωτογραφία vis skai tv




Δική της γραμμή για τη υπόθεση Novartis διατύπωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, σε πλήρη αντίθεση με τη διαφαινόμενη απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου.

Η πρώην υπουργός, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, αφού χαρακτήρισε στημένη και τεράστιο πολιτικό φιάσκο του ΣΥΡΙΖΑ την υπόθεση Novartis είπε ότι κατά την άποψή της η Βουλή δεν θα πρέπει να κάνει καμία ενέργεια για τον φάκελο που έχει στείλει ο Άρειος Πάγος με αναφορές στα πρόσωπα των κυρίων Αλέξη Τσίπρα και Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Υποστήριξε ότι από τη στιγμή κατά την οποία ο πρώην υπουργός αναπληρωτής Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δεν καλύπτεται από τη βουλευτική ασυλία θα πρέπει ο φάκελος να ξαναγυρίσει στην τακτική Δικαιοσύνη και εκείνη να διερευνήσει απερίσπαστα την υπόθεση. Συμπλήρωσε ότι αν από την έρευνα αυτή προκύψουν συγκεκριμένα στοιχεία για άλλους πολιτικούς η Βουλή να αποφασίσει τότε.

Διευκρίνισε πάντως ότι αποτελεί προσωπική της άποψη και ότι θα συνταχθεί με την πλειοψηφία.

Λοβέρδος: Μόνο ο Παπαγγελόπουλος

Για τη μήνυση που κατέθεσε κατά της Εισαγγελέως Διαφθοράς, μίλησε στον ΑΝΤ1 ο Ανδρέας Λοβέρδος, δείχνοντας ευθέως τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως ηθικό αυτουργό της υπόθεσης και κατηγορώντας τον ότι είχε πολιτικό δόλο για να προχωρήσει σε κατάχρηση εξουσίας.

Όπως είπε, η μηνυτήρια αναφορά ξεκινά με τα όσα είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος «όταν έκανε περιφορά το φάκελο της δικογραφίας έξω από το Μαξίμου», τα οποία δείχνουν το δόλο.

«Θα εισηγηθώ στην ΚΟ ότι δεν υπάρχει λόγος για εξεταστική, αλλά προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο», ανακοίνωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Ο Τσίπρας αναφέρεται ως ωφεληθείς από όλη αυτήν την κατάσταση, ο ίδιος ανέφερε στον Χατζηνικολάου στοιχείο της δικογραφίας στον ΑΝΤ1 για μένα, χωρίς να αναφέρει το όνομά μου», σημείωσε σχετικά, διαχωρίζοντας πως «άλλο επωφελούμαι κι άλλο την οργάνωσα κι είμαι ηθικός αυτουργός».

«Δεν νομίζω ότι πρέπει σε καμία περίπτωση να εμπλακεί ο κ. Τσίπρας σε όλη αυτήν την κατάσταση», κατέληξε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

HJ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: