Εγκατέλειψε την κούρσα των προεδρικών εκλογών ο δήμαρχος Νέας Υόρκης, Ντε Μπλάζιο

File photo: Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ Ντε Μπλάζιο .EPA/JUSTIN LANE
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ Ντε Μπλάζιο ανακοίνωσε σήμερα στη διάρκεια μιας εκπομπής του τηλεοπτικού δικτύου MSNBC ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Ο 58χρονος Ντε Μπλάζιο είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του τον Μάιο με το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα «Πρώτα οι Εργαζόμενοι» και είχε γίνει τότε ο 24ος Δημοκρατικός που επιδίωκε να πάρει το προεδρικό χρίσμα του κόμματος για να τεθεί αντιμέτωπος με τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του επόμενου έτους.

  • “Νοιώθω ότι έχω δώσει όλα όσα μπορούσα γι’ αυτές τις εκλογές, κι είναι σαφές πως δεν είναι η ώρα μου. Οπότε θα τερματίσω την εκστρατεία για την προεδρία, θα συνεχίσω να δουλεύω ως δήμαρχος της πόλης της Νέας Υόρκης και θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τον εργαζόμενο κόσμο”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντε Μπλάζιο.

Ο δήμαρχος, που δεν μπορεί να διεκδικήσει τρίτη τετραετή θητεία στη Νέα Υόρκη το 2021, έχει αγωνιστεί για να οικοδομήσει ένα εθνικό προφίλ, όμως η υποψηφιότητά του επισκιάσθηκε από εκείνες των προοδευτικών γερουσιαστών Μπένι Σάντερς και Ελίζαμπεθ Γουόρεν.

Ο Ντε Μπλάζιο δήλωσε στην εκπομπή “Morning Joe” του MSNBC πως θα υποστηρίξει όποιον κερδίσει το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, BBC

Το Twitter ανέστειλε λογαριασμούς στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Προωθούσαν προπαγάνδα

 


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: