Δεν θα παίξουμε το Game of Thrones απαντά το Πεκίνο στον Τραμπ για εμπόριο και Χονγκ Κονγκ

File photo: O υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Ουάν Γι. ΕPA/WU HONG / POOL




Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας αντέκρουσε τις  επικρίσεις του Ντόναλντ Τραμπ  για την πολιτική του Πεκίνου στο διεθνές εμπόριο αλλά και στο θέμα του Χονγκ Κονγκ, λέγοντας ότι η Κίνα δεν έχει τη διάθεση “να παίξει το Game of Thrones στην παγκόσμια σκηνή”.

Κάλεσε επίσης την Ουάσιγκτον να σεβαστεί την κυριαρχία της Κίνας, στην οποία εντάσσεται και το Χονγκ Κονγκ.

Ο Ουάν Γι, επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας, δήλωσε ότι το Πεκίνο δεν πρόκειται να υποκύψει στις απειλές τόσο σε θέματα εμπορίου όσο και εθνικής κυριαρχίας, παρότι τόνισε ότι ευελπιστεί οι συνομιλίες σε υψηλό επίπεδο οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο μήνα να δώσουν θετικά αποτελέσματα.

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ζήτησε από την αμερικανική πλευρά να επιλέξει το δρόμο της μη σύγκρουσης ανάμεσα στις δυο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.

Νωρίτερα χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμ είχε στείλει ηχηρό μήνυμα στην Κίνα και στον πρόεδρό της, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην ΓΣ του ΟΗΕ, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ δεν θα ανεχθούν πλέον τις εμπορικές πρακτικές του Πεκίνου και ότι δεν θα δεχθούν μια “κακή συμφωνία” με την Κίνα στο εμπόριο.

“Δεν μπορούν να υπάρχουν διαπραγματεύσεις υπό απειλή ή σε βάρος του νομίμου δικαιώματος της Κίνας στην ανάπτυξη” πρόσθεσε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών ο οποίος αναφερόμενος στο θέμα του Χονγκ Κονγκ τόνισε πως η διατήρηση της ευημερίας του Χονγκ Κονγκ καθιστά αναγκαία την απόρριψη της βίας και τον σεβασμό του νόμου.

Με πληροφορίες από Reuters

Ο Μακρόν πιστεύει ότι έχουν δημιουργηθεί συνθήκες για συνομιλίες Τραμπ και Ροχανί

 

 

 

 

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: