Βόμβα της Luttwaffe “κοιμόταν” εδώ κι 80 χρόνια κάτω απ’ το Κρεμλίνο

File Photo: H εκπρόσωπος της Ανακριτικής Επιτροπής Σβετλάνα Πετρένκο, δήλωσε ότι με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία στα στρατόπεδα τρομοκρατών μπορεί να βρίσκονται έως και 800 ρωσόπουλα. EPA, SERGEI ILNITSKY




Βόμβα που είχε ρίξει εναντίον του Κρεμλίνου γερμανικό αεροπλάνο στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου  βρέθηκε στο υπέδαφος της επίσημης προεδρικής κατοικίας, από συνεργείο που πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης.

Η ανακάλυψη της βόμβας έγινε καθώς τα συνεργεία πραγματοποιούν εργασίες ενίσχυσης του εδάφους στον Κήπο Ταϊνίτσκι, ένα από τα πάρκα που περιβάλλονται από τα μεσαιωνικά τείχη του Κρεμλίνου.

Το Κρεμλίνο υπήρξε στόχος των αεροπορικών επιδρομών των ναζί την περίοδο 1941-1942, δήλωσε ο Σεργκέι Χλεμπνίκοφ, επιστάτης του Κρεμλίνου, προσθέτοντας ότι η βόμβα που δεν είχε εκραγεί μάλλον «παρέμενε κρυμμένη κάτω από ένα παχύ στρώμα χώματος». Η βόμβα εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς και απομακρύνθηκε από το Κρεμλίνο.

Κατά σύμπτωση, η ανακάλυψη της βόμβας έγινε χθες, 15 Αυγούστου, ημέρα Αρχαιολογίας για την Ρωσία. Πολλοί δημοσιογράφοι ήταν προσκεκλημένοι στο Κρεμλίνο για την περίσταση και όλοι τους απομακρύνθηκαν όταν σήμανε συναγερμός και υπήρξε εκκένωση του κτιρίου.

 

Πηγή: Russia Today

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: