To 64% των Αμερικανών δεν θέλει δασμούς – σε ύψη ρεκόρ η υποστήριξη του ελεύθερου εμπορίου

File photo: Ξεκινώντας από το εμπόριο, οι σχέσεις Κίνας – ΗΠΑ μπορούν ως ένα βαθμό να αποκατασταθούν, λένε τα κινεζικά ΜΜΕ. EPA/NG HAN GUAN / POOL




Έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα δείχνει ότι η υποστήριξη των Αμερικανών προς το ελεύθερο εμπόριο ξεπερνά κάθε προηγούμενο ρεκόρ, παρά την εκφρασμένη θέληση του Αμερικανού Προέδρου να προβεί σε αυξήσεις δασμών σε κινεζικά προϊόντα, στο πλαίσιο του εμπορικού πολέμου που κλιμακώνεται μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον.

Το 64% των Αμερικανών που απάντησαν στην έρευνα NBC /Wall Street Journal, δηλώνει πως το ελεύθερο εμπόριο είναι καλό. Πρόκειται για αύξηση επτά μονάδων από αντίστοιχη έρευνα του 2017 ενώ αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας.

Το 27% των Αμερικανών δηλώνει ότι το ελεύθερο εμπόριο είναι κακό – ποσοστό μειωμένο κατά 10 μονάδες σε σχέση με το 2017.

Η αυξημένη υποστήριξη στο ελεύθερο εμπόριο ακολουθεί την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να αυξήσει τους δασμούς σε μεγάλο αριθμό κινεζικών προϊόντων, στο πλαίσιο του κλιμακούμενου εμπορικού πολέμου μεταξύ των δυο χωρών.

Παρόλο που ο εμπορικός αυτός πόλεμος έχει προξενήσει φόβο για σοβαρές συνέπειες στην αμερικανική οικονομία, στον αγροτικό πληθυσμό, στους καταναλωτές στις ΗΠΑ, και μάλιστα πιθανόν να οδηγήσει σε ύφεση, η κυβέρνηση Τραμπ υποστηρίζει ότι οι δασμοί τον μόνο που βλάπτουν είναι η Κίνα.

Πηγή: The Hill

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: