Τα όνειρα τα απατηλά του Μεβλούτ: Τώρα ο Ταγίπ Ερντογάν θα “καταλάβει” διπλωματικά την Ασία!

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ομιλεί σε Τούρκους διπλωμάτες. Φωτογραφία υπουργείο Εξωτερικών




Η Τουρκία επιθυμεί να επεκτείνει τη διπλωματική της παρουσία στην Ασία καθώς η περιοχή μετατρέπεται σε οικονομικό κέντρο του κόσμου, δήλωσε με στόμφο ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο πρακτορείο Reuters.

Έσπυεσε βέβαια να διευκρινίσει ότι η πρωτοβουλία δεν σηματοδοτεί μετατόπιση από τους δυτικούς συμμάχους.

«Η διεθνής κοινότητα βρίσκεται σε αντιπαλότητα για μεγαλύτερη συμμετοχή στην Ασία καθώς μετατρέπεται σε οικονομικό κέντρο του κόσμου. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να είμαστε μέρος της Ασίας, όπως είναι και για την Ευρώπη, και η διατήρηση αυτών των δύο πυλώνων είναι αυτό που κάνει εμάς ιδιαίτερους», δήλωσε ο Τσαβούσογλου σε διάσκεψη πρεσβευτών στην Άγκυρα.

Κατάλαβε την …”πατάτα” που έκανε και έσπευσε να διευκρινίσει ξανά:

«Τώρα οι Δυτικοί φίλοι μας θα πουν πάλι: «Τί συμβαίνει, ο άξονας της εξωτερικής πολιτικής σας μετατοπίζεται, ψάχνει η Τουρκία ένα άλλο μέρος για να απομακρυνθεί από τη Δύση;», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός.

«Λοιπόν, επιτρέψτε μου να ρωτήσω τους δυτικούς μας συμμάχους: «όταν εσείς πλησιάζετε σε αυτές τις θέσεις, ο άξονας της εξωτερικής σας πολιτικής δεν μετατοπίζεται. Όταν η Τουρκία κάνει το ίδιο πράγμα, γιατί πιστεύετε ότι ο άξονάς της μετατοπίζεται; «Βασικά, η Τουρκία είναι η γέφυρα μεταξύ Ευρώπης και Ασίας και είναι ο ίδιος ο άξονας … δεν χρειάζεται να τεθεί υπό αμφισβήτηση», υποστήριξε.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πάντως όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ο Ταγίπ Ερντογάν απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τη Δύση και με την καθοδήγηση του Βλαντιμίρ Πούτιν, επιχειρεί συμμαχία και με την Κίνα, ένα ακόμη εχθρό της Αμερικής. Μόνο που ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διυλίζει ακόμα τον αμερικανικό …κώνωπα!

Θα αποτρέψουμε τουρκική εισβολή εναντίον των Κούρδων λέει ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: