Σε Γερμανό σέρφερ εμπιστεύτηκε ο Γιούργκεν Κλοπ το… άγχος των παικτών της Λίβερπουλ

Και τί δεν σκέφτεται ο Κλοπ για την καλύτερη προετοιμασία των παικτών της Λίβερπουλ. EPA, PETER POWELL




Δεν παύει να εκπλήσσει -ευχάριστα- ο Γιούργκεν Κλοπ με τον τρόπο που διαχειρίζεται τους παίκτες της ομάδας του. Ο  Κλοπ είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές της τελευταίας δεκαετίας.

Ο Γερμανός τεχνικός, οδήγησε την Λίβερπουλ στην κατάκτηση του Champions League και όπως κάθε προπονητής αυτού του επιπέδου, φροντίζει πάντα για την καλύτερη δυνατή απόδοση των ποδοσφαιριστών του.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κλοπ συμπεριέλαβε στο στάδιο της προετοιμασίας και μαθήματα διαχείρισης άγχους και πίεσης, στοιχεία που αποτελούν μέρος της ημερήσιας διάταξης στο κορυφαίο επίπεδο.

Το πρωτόγνωρο της υπόθεσης είναι πως ο Γερμανός τεχνικός, εμπιστεύθηκε γι’ αυτόν τον άκρως νευραλγικό τομέα, έναν διεθνώς αναγνωρισμένο σέρφερ!

Πρόκειται για τον συμπατριώτη του, Σεμπάστιαν Στόϊντνερ, ο οποίος συνάντησε τους παίκτες της Λίβερπουλ κατά την προετοιμασία της ομάδας στην γαλλική πόλη, Εβιάν.  Και έμαθε στους «κόκκινους» τα μυστικά της άπνοιας, αλλά και διάφορες τεχνικές αναπνοής, τις οποίες χρησιμοποιούν οι αθλητές της ιστιοσανίδας, όταν έρχονται αντιμέτωποι και «δαμάζουν» μικρά ή μεγαλύτερα κύματα!

Μένει να διαπιστωθεί, κατά πόσο αυτό το νέο «όπλο» στην «φαρέτρα» των πρωταθλητών Ευρώπης, θα αποδειχθεί ικανό να τους βοηθήσει να διαχειρίζονται τις δύσκολες καταστάσεις που καλούνται ν΄ αντιμετωπίσουν μέσα κι έξω από τον αγωνιστικό χώρο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: