Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας για πρώτη φορά στη Μελβούρνη: Συγκίνηση στην υποδοχή [video]

File Photo: Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι πιστοί της Μελβούρνης στον νέο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο, ο οποίος ήταν καθημερινά στο πλευρό των πιστών από την πρώτη μέρα άφιξης του στη Μελβούρνη έως την ημέρα που η Ορθοδοξία τίμησε τη κοίμηση της Θεοτόκου, γράφει η neakriti.gr.

Στις 12 ημέρες παραμονής του, στην πόλη με τους περισσότερους Έλληνες στην Αυστραλία, ο σεβασμιότατος επισκέφθηκε κάθε εκκλησία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής αλλά και τα Ελληνικά σχολεία, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με ομογενείς πολιτικούς, τις προξενικές αρχές, τα μέλη του Δ.Σ. της Ελληνικής κοινότητας Μελβούρνης αλλά και τη Παγκρήτια Ένωση.

https://youtu.be/O-C_UEvwuaw

Οι ιεροί ναοί ήταν ασφυκτικά γεμάτοι από πιστούς, με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας να στέλνει μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης.

Όπως τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, ένα κομμάτι της Ελλάδας είστε και εσείς που ξενιτευτήκατε και βρεθήκατε εδώ στην Αυστραλία και στην ελληνικότατη Μελβούρνη όπου προκόψατε και προοδεύσατε αλλά μεταφέρατε την υψηλή ελληνική ιδέα της ρωμιοσύνης και την ορθόδοξη πίστη.

ΠΗΓΗ: neakriti.gr

Θα γίνει η επένδυση στην Αφάντου της Ρόδου από τον Αγγελιάδη, δηλώνει ο Γεωργιάδης

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal