Ο καπνός της Σιβηρίας έχει καλύψει τα πάντα: Τρομακτική καταστροφή [νέες εικόνες και video]

Φωτογραφία: nasa earth




Η καταστροφή στη Σιβηρία είναι αδιανόητη, μια από τις μεγαλύτερες που έχουν συμβεί στην παγκόσμια ιστορία. Εκατομμύρια στρέμματα έχουν μετατραπεί σε στάχτη. Ο καπνός έχει καλύψει τα πάντα σε απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων καλύπτοντας εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα θυμίζοντας τρομακτική έκρηξη ηφαιστείου.

Οι ρύποι που εκπέμπονται στην ατμόσφαιρα δημιουργούν ένα τοξικό νέφος, πολύ επικίνδυνο για την υγεία. Οι επιστήμονες τονίζουν ότι αυτό που συμβαίνει στον Αρκτικό κύκλο είναι το αποτέλεσμα ενός “πιο θερμού πλανήτη”.
Τα αεροσκάφη του ρωσικού υπουργείου Άμυνας τύπου Il-76 που έχουν επιστρατευθεί για να συμμετάσχουν στο έργο της κατάσβεσης στη Σιβηρία, πραγματοποιούν τουλάχιστον 20 πτήσεις ημερησίως.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Ντμίτρι Μπουλγκάκοφ διευκρίνισε χθες ότι τα αεροσκάφη που μετέχουν στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών, πραγματοποιούν πτήσεις κατά δυάδες, ενώ σήμερα, Παρασκευή, τέσσερα αεροσκάφη μετά τις πτήσεις που θα πραγματοποιήσουν, θα προσγειωθούν στην πόλη Μπρατσκ για να συνεχίσουν από εκεί το έργο τους.

Παράλληλα, αεροσκάφη Antonov An-26 πέταξαν στην περιοχή του Ιρκούτσκ για να βομβαρδίσουν με ιδιωούχο άργυρο τα σύννεφα προκειμένου να βρέξει πάνω από τις πληγείσες περιοχές:

Όλα τα στρατιωτικά αεροσκάφη και τα ελικόπτερα είναι εξοπλισμένα με μηχανισμούς ρίψης νερού. Μάλιστα έχουν επιστρατευτεί και αλεξιπτωτιστές οι οποίοι πέφτουν σε δύσβατες περιοχές στο Κρασνογιάρσκ της Σιβηρίας, όπου δυσκολεύονται να φτάσουν οι επίγειες δυνάμεις.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει δώσε εντολή για ενεργοποίηση αυξανόμενων μονάδων των ενόπλων δυνάμεων, ενώ και οι ΗΠΑ προσφέρθηκαν να συνδράμουν. Η Ρωσία για την ώρα δεν έχει δεχθεί τη βοήθεια, ωστόσο υπάρχει διπλωματική σύγκλιση των δύο κρατών για την κρίση.

Αρμαγεδδώνας στη Σιβηρία: Βιβλική καταστροφή, πνίγεται στον καπνό και ο Καναδάς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: