Ο Άγγελος Μπίνης προσωπική επιλογή Κυριάκου στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Ποιος είναι

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (5Δ), στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου. Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Από την αρχή ήταν το φαβορί, λόγω και της σχέσης του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Άγγελος Μπίνης είναι -με απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου- ο πρώτος επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Πρόκειται για ένα νέο θεσμό η δημιουργία του οποίου ήδη έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες από τον ΣΥΡΙΖΑ που κάνει λόγο για διάλυση του θεσμού του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και των άλλων σωμάτων επιθεώρησης του Δημοσίου, κατά παράβαση κάθε συνταγματικής αρχής και συνιστώντας μείζον πλήγμα στην ανεξαρτησία των ελεγκτικών μηχανισμών.

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, «στη θέση του ΓΕΔΔ και των άλλων σωμάτων επιθεώρησης θεσμοθετείται η πλήρως ελεγχόμενη από τον πρωθυπουργό Εθνική Αρχή Διαφάνειας, με τον διοικητή της να διορίζεται από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τον προτείνει στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, την πλειοψηφία της οποίας διαθέτει η Ν.Δ.»

Ποιος είναι ο Άγγελος Μπίνης

Ο κ. Άγγελος Μπίνης εργάζεται ως Portfolio Manager σε θέματα διαφάνειας και καταπολέμησης της διαφθοράς στον ΟΟΣΑ, στη Διεύθυνση Δημόσιας Διακυβέρνησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μονάδα Ακεραιότητας του Δημοσίου Τομέα. Έχει εμπλακεί σε έργα για την ενίσχυση της ακεραιότητας σε διάφορες χώρες στην Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική και τη Βόρεια Αφρική & Μέση Ανατολή.

Η δράση του επικεντρώνεται σε θέματα ανάπτυξης και αξιολόγησης Συστημάτων Εσωτερικού Ελέγχου, τη σχέση των λειτουργιών της Διαχείρισης Κινδύνων και Εσωτερικού Ελέγχου με τη βελτίωση της διακυβέρνησης και της απόδοσης των δημοσίων οργανισμών καθώς και με την αποτελεσματική διαχείριση των κινδύνων απάτης και διαφθοράς. Πριν εργαστεί για τον ΟΟΣΑ, ο κ. Μπίνης απασχολήθηκε σε διάφορες θέσεις εντός της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης: στο Υπουργείο Εξωτερικών, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και στο Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Προϊστάμενος Επιθεωρητής).

Ο κ. Μπίνης είναι μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών. Είναι απόφοιτος Νομικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και κάτοχος LLM από το Πανεπιστήμιο του Bristol (Η.Β.). Είναι επίσης απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: