Νέα εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα των ΗΠΑ: Εκτελούσε ομοφυλόφιλους άνδρες

Ετοιμάζεται η εκτέλεση ενός 57χρονου άνδρα, που έχει ομολογήσει ότι σκότωσε έξι άνδρες το 1994, στοχοθετώντας τους ομοφυλόφιλους, Φλόριντα, ΗΠΑ. Photo: pedrofigueras via Pixabay.com
Μία ακόμα εκτέλεση ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν οι ΗΠΑ, αυτή τη φορά στη Φλόριντα, ενός 57χρονου άνδρα, που έχει ομολογήσει ότι σκότωσε έξι άνδρες το 1994, στοχοθετώντας τους ομοφυλόφιλους.

  • Ο Γκάρι Ρέι Μπόουλς είναι γνωστός με το προσωνύμιο «ο δολοφόνος του I-95», όπως ονομάζεται ο μεγάλος αυτοκινητόδρομος στις ανατολικές ΗΠΑ, κατά μήκος του οποίου εγκατέλειπε τα πτώματα των θυμάτων του.

Το 1994, ο Μπόουλς συνελήφθη στο Τζάκσονβιλ, στη βορειανατολική Φλόριντα, για τον φόνο του Γουόλτερ Τζαμέλ Χίντον.

Κατόπιν, ομολόγησε ότι σκότωσε άλλους πέντε άνδρες σε διάφορες πολιτείες, ωστόσο καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών για την έκτη δολοφονία που είχε διαπράξει, εκείνη του Χίντον.

  • Ο Γκάρι Ρέι Μπόουλς στοχοθετούσε, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, ομοφυλόφιλους, που αφού τους σκότωνε, τους έκλεβε τα χρήματα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Φλόριντα απέρριψε τα αιτήματα αναστολής της εκτέλεσής του, που αναμένεται να γίνει στις 18:00 τοπική ώρα (01:00 ώρα Ελλάδας).

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Εκτέλεση θανατοποινίτη στο Τέξας: Είναι η δωδέκατη στις ΗΠΑ από την αρχή του έτους

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal