Η Αθήνα απαντά στις δηλώσεις προπαγάνδας της Άγκυρας με πράξεις θωράκισης στο Αιγαίο

Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό είναι έτοιμο να προασπίσει την κυριαρχία της Ελλάδας. Φωτογραφία Πολεμικό Ναυτικό




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL, Γ.Σ.

Μπορεί ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που έχει αναλάβει το τμήμα της διπλωματικής προπαγάνδας να ανακοίνωσε ότι το ερευνητικό «Oruc Reis» αποπλέει από την θάλασσα του Μαρμαρά, όμως αυτό προς το παρόν δεν έχει συμβεί.

  • Στο Πολεμικό Ναυτικό παρακολουθούν οτιδήποτε έχει να κάνει με το σεισμογραφικό σκάφος της Τουρκίας και το σημαντικό είναι πως το δίκτυο πληροφοριών που υπάρχει στο Ελληνικό επιτελείο, ενημερώνει άμεσα για οποιαδήποτε κίνηση.
  • Μάλιστα ορισμένες από αυτές τις πληροφορίες που έχουν αξιολογηθεί ως σημαντικές λένε πως μέσα στα επόμενα 24ωρα πιθανό να γίνει ο απόπλους του ερευνητικού, αρκεί να συμπληρώσει το ανάλογο προσωπικό και να μην έχει κάποια βλάβη, όπως συνέβαινε με το Barbaros πριν αρκετούς μήνες.

Το βέβαιο είναι ότι αυτές οι πληροφορίες δεν έθεσαν σε συναγερμό τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που είχαν φροντίσει να κατανείμουν κατά τέτοιο τρόπο το προσωπικό, ακόμη και τις άδειες τους, ώστε ποτέ να μην λείψει κανείς.

Το μήνυμα έχει παραληφθεί…

Επιπλέον, όπως εξηγούσαν πηγές από το Πολεμικό Ναυτικό, τα μηνύματα ήδη έχουν σταλεί προς τη γείτονα κι έχει καταλάβει πως η Αθήνα δεν πρόκειται ούτε να παίξει, ούτε να υποκύψει σε τυχόν πιέσεις, αντιθέτως η πεποίθηση είναι πως οποιαδήποτε πρόκληση σαφέστατα θα λάβει την κατάλληλη απάντηση.

  • Σημαντικό επίσης θεωρείται ότι τα σχέδια που έχουν εκπονηθεί εδώ και καιρό από τους επιτελείς, έχουν τη σύμφωνη γνώμη και της πολιτικής ηγεσίας η οποία με τον τρόπο της έχει αποστείλει κι αυτή τα μηνύματα αποφασιστικότητας προς την γειτονική χώρα, ώστε να συνειδητοποιήσει ότι πειρατικές κινήσεις, ανάλογες με αυτές που έχει κάνει εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας δεν γίνονται ανεκτές.

Υποβρύχια αποτροπή κατά του «Ουρούτς Ρέϊς» εφόσον προκαλέσει εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας

  • Μέσω των κινήσεων και των Ελληνικών αναγγελιών ισχυροποιείται η παρουσία στην Αν. Μεσόγειο, όπως του υποβρυχίου Type 214, για το οποίο είχε η σελίδα μας ρεπορτάζ το πρωί της Δευτέρας, αλλά και της παρουσίας με Πυραυλακάτους και Κανονιοφόρους σ’ όλο το μήκος του Αν. Αιγαίου.
  • Το πλήρωμα φρεγάτας με δορυφορικά συστήματα έχει πάρει κι αυτό εντολή για άμεση ετοιμότητα, από τη στιγμή που θ’ αποπλεύσει το Τουρκικό ερευνητικό, να πάρει τη θέση που πρέπει στα προαποφασισμένα σημεία ώστε και μόνο η επίδειξη σημαίας στο όριο της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας να στείλει το μήνυμα που πρέπει.

Την ίδια στιγμή και στο Ελληνικό επιτελείο ομιλούν για θερμούς μήνες, στο επόμενο διάστημα, από τη στιγμή που η Τουρκία φαίνεται πως διατηρεί σε υψηλούς τόνους με εμπρηστικές δηλώσεις την ήδη διαμορφωμένη κατάσταση. Επιπλέον ανώτατοι Αξιωματικοί από το Πολεμικό Ναυτικό λένε ότι το ερευνητικό της Τουρκίας θα θελήσει να περάσει από τα σημεία που η Αθήνα θεωρεί «κόκκινη γραμμή», όμως το πιο πιθανό είναι να μην σταματήσει, ζυγίζοντας- πίσω στην Τουρκία- την παρουσία της Ελλάδας.

  • Η όλη κατάσταση έτσι όπως διαμορφώνεται καθημερινά έχει μπει και στο στόχαστρο των ηγετών της Ευρώπης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Γαλλία, έχει στην ατζέντα των συζητήσεων με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν και την κατάσταση που επικρατεί στην Αν. Μεσόγειο εντός της Κυπριακής ΑΟΖ με τις προκλήσεις της Τουρκίας.

Να θυμίσουμε ότι ο κος. Μακρόν είχε δεχτεί την επίθεση από τον κο. Ερντογάν ο οποίος τον είχε καλέσει να μην ασχολείται με το τι κάνει η Τουρκία στην Κύπρο λέγοντας πως δεν έχει καμία δουλειά ο Γάλλος πρόεδρος να ομιλεί για την Κυπριακή ΑΟΖ, ξεχνώντας προφανώς ότι μια εκ των ενεργειακών εταιριών είναι Γαλλικών συμφερόντων.

Γαλλικό μήνυμα στην Κύπρο προς πάσα κατεύθυνση στην άσκηση SAREX “CYFRA”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: