Επί ποδός το Λιμενικό για τον εντοπισμό δύο δυτών που αγνοούνται στην Κάρπαθο

File Photo: Σκάφος του Λιμενικού. ΑΠΕ-ΜΠΕ




Επιχείρηση έρευνας διάσωσης από Λιμενικό και τοπικές καταδυτικές επιχειρήσεις στην Κάρπαθο για τον εντοπισμό δύο δυτών που έκαναν αυτόνομη κατάδυση στο νησί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αγνοείται ένας Ιρανός και ένας Τσέχος που είχαν κάνει κατάδυση σε υποθαλάσσια σπηλιά στ’ ανοιχτά του Λευκού Καρπάθου έξω από το Σώκαστρο.

Αρχικά η παρέα των δυτών ήταν τρεις όμως ο ένας από τη στιγμή που χάθηκε με τους άλλους δύο, κατάφερε να αναδυθεί και να ειδοποιήσει τις αρχές.

Δύτες που έχουν καταδυτικές σχολές ήδη έχουν κάνει κατάδυση για τον εντοπισμό τους κάτι που δεν είναι εφικτό λόγω της θόλωσης και των υποθαλάσσιων ρεμάτων στο συγκεκριμένο βάθος των περίπου 45 μέτρων κάτω από την επιφάνεια.

Ήδη δόθηκε εντολή για απογείωση ενός C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας για να μεταφέρει ομάδα βατραχανθρώπων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστόλων του ΛΣ με ειδικές συσκευές με μικρά αέρια για τα καταδυθούν στο συγκεκριμένο σημείο.

Σύμφωνα με πηγές από το νησί της Καρπάθου, οι δύο είχαν δικό τους καταδυτικό εξοπλισμό και ο τρίτος νοίκιασε από σχολή της περιοχής ενώ δεν πήραν μέρος σε οργανωμένη καταδυτική δραστηριότητα.
Παρά το γεγονός πως έχει πέσει το φως της ημέρας, οι έρευνες συνεχίζονται με ειδικές φόρμες και μικτά αέρια.

HELLAS JOURNAL

Τουρίστες και κάτοικοι του Μεσόκαμπου στη Σάμο εγκατέλειψαν την περιοχή λόγω φωτιάς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: