Ένα “πικρό” σχόλιο με αφορμή την κλοπή των ειδήσεων της ιστοσελίδας μας από άλλα ΜΜΕ




Είναι μία κακή, κάκιστη συνήθεια και πρέπει να αλλάξει. Η μη αναφορά της πηγής μίας είδησης. Αποτελεί μάστιγα για τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και πρέπει να βρεθεί τρόπος να εκλείψει για πάντα.

  • Πάλι γίναμε μάρτυρες του φαινόμενου να αντιγράφουν όλα σχεδόν τα μέσα ενημέρωσης την αποκλειστική είδηση μας για τη δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που αφορά τις κυρώσεις στην Τουρκία. Τα πιο πολλά ΜΜΕ έκαναν αναφορά στην ιστοσελίδα μας, την Hellas Journal. Μερικοί που δεν είχαν κάνει αναφορά προχώρησαν σε διόρθωση. Όλους τους ευχαριστούμε. Πάντως σημειώθηκε μεγάλη βελτίωση. Ευχαριστούμε επίσης το ΑΠΕ επειδή μας χαρίζει πάντα τα εύσημα.

Σε ότι μας αφορά, προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς στους όρους και στους κανόνες της δημοσιογραφίας. Σχεδόν πάντα βάζουμε και ενεργό λινκ. Όταν κατά λάθος δεν το βάλουμε, σπεύδουμε να διορθώσουμε. Έτσι πρέπει. Όλοι οι συνεργάτες μας γνωρίζουν ότι σε τούτη την ιστοσελίδα η κλοπή ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.

Είναι πολύ σημαντικό, επιτέλους, να αρχίσουμε να σεβόμαστε όλοι τη δουλειά των συναδέλφων μας. Αυτό θα μας κάνει καλύτερους και σαν δημοσιογράφους και οι αναγνώστες θα αρχίσουν πάλι να μας πιστεύουν και να μας εμπιστεύονται. Είναι επίσης σημαντικό, όταν κάνουμε λάθη να τα παραδεχόμαστε, να τα διορθώνουμε και να απολογούμαστε.

  • Στα θέματα της Αμερικής έχουμε μία προτεραιότητα λόγω της παρουσίας του ιδρυτή της ιστοσελίδας μας Μιχάλη Ιγνατίου στην Ουάσιγκτον. Είμαστε τυχεροί ότι μπορεί και παίρνει απαντήσεις από τις πηγές: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Πεντάγωνο. Έτσι γνωρίζουμε πως πραγματικά σκέφτονται αυτοί που αποφασίζουν.

Η χθεσινή δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι σημαντική διότι πλέον γνωρίζουμε ότι οι Αμερικανοί δείχνουν μεν υπομονή με την άπιστη Τουρκία, αλλά δεν θα δείχνουν αυτή την υπομονή για πάντα. Οι τρεις μήνες αναμονής για τη συμμόρφωση της Κίνας είναι το χρονοδιάγραμμα ώστε η Τουρκία να πάρει τις τελικές αποφάσεις της και να προτιμήσει τη Μόσχα ή την Ουάσιγκτον. Εμείς, και πολλοί άλλοι στην αμερικανική πρωτεύουσα, πιστεύουμε ότι ήδη έχει αποφασίσει, αλλά επειδή ο Ταγίπ Ερντογάν δείχνει σχιζοφρενικές τάσεις, μπορεί και να τα σπάσει με την Ρωσία και να επιστρέψει στο δυτικό μαντρί για να τα πάρει όλα. Δεν πρέπει να αποκλείουμε τίποτα.

ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΗΓΗ: ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ ΕΔΩ

Επιστρέφοντας στην ελληνική δημοσιογραφία έχουμε επίσης να πούμε ότι πρέπει να απομονωθούν οι «ψεκασμένες» ψευτο-ιστοσελίδες και μπλογκς  που δημιούργησαν ερασιτέχνες για να εκβιάζουν και να κερδίζουν χρήματα. Όσοι εκβιάζονται θα πρέπει να βρίσκουν το θάρρος να αντιστέκονται και να καταγγέλλουν. Εδώ είμαστε για να βοηθήσουμε τα θύματα εκβιασμών και απειλών. Οι πραγματικοί δημοσιογράφοι δεν εκβιάζουν και δεν απειλούν.

Οι αναγνώστες πρέπει να εμπιστευθούν τους επαγγελματίες δημοσιογράφους, που σέβονται τη δεοντολογία και υπηρετούν την αλήθεια. Οι «ψεκασμένες» ψευτο-ιστοσελίδες είναι όργανα ξένων που εξυπηρετούν βασικά τους εχθρούς της Ελλάδας.

  • Γνωρίζω επίσης ότι οι αναγνώστες βαρέθηκαν αυτήν που αποκαλούμε «στρατευμένη δημοσιογραφία». Τους καταλαβαίνουμε. Εμείς σε τούτη την ιστοσελίδα παρουσιάζουμε όλες τις απόψεις. Όσοι θέλουν να αρθρογραφούν μπορούν να το κάνουν και ας υποστηρίζουν οποιοδήποτε κόμμα ή πολιτικό επιθυμούν. Η μόνη απαγόρευση είναι αυτή: δεν δικαιούνται να βρίζουν τους αντιπάλους, ενώ απαγορεύονται λέξεις όπως «προδοσία», «προδότες» και λοιπά. Αυτές τις λέξεις τις «φυλάξαμε» μόνο για τους χουντικούς που παρέδωσαν την Κύπρο στην Τουρκία.

Οι ύβρεις δεν είναι ανεκτές. Άλλο η κριτική άλλο η ύβρις. Δημοσιεύουμε και κείμενα που βρίσκονται σε αντίθεση με τη φιλοσοφία της ιστοσελίδας και δεν λογοκρίνουμε ποτέ. Η πρόσκληση να εκφραστούν ελεύθερα αφορά όλους…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Αυτοί οι ψευτόμαγκες των “Ελληνικών Χόαξες”, τρομάρα τους, αντί να προσφέρουν στην αλήθεια για να γίνουμε όλοι καλύτεροι, και αντί να κυνηγήσουν τους τσαρλατάνους της δημοσιογραφίας και τις “ψεκασμένες” ψευτο-ιστοσελίδες, που εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα, κυνηγούν έντιμους συναδέλφους, που μέσα στην κρίση προσπαθούν να ορθοποδήσουν και να προσφέρουν εργασία σε άλλους δημοσιογράφους. Στη θέση τους δεν θα ήμουν υπερήφανος…

Hellas Journal

Άγρια επίθεση Νταβούτογλου στον Ερντογάν: Οι θεσμοί εξασθενούν, δεν σέβεται τίποτα…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: