Από την Κολομβία θα… επιβλέπουν τη Βενεζουέλα οι ΗΠΑ: Εκεί η νέα διπλωματική αντιπροσωπεία

File Photo: Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απαντά σε ερωτήματα δημοσιογράφων στον κήπο του Λευκού Οίκου, Ουάσιγκτον, ΗΠΑ. EPA, SHAWN THEW




Μία διπλωματική αντιπροσωπεία για την Βενεζουέλα άνοιξαν στην Κολομβία οι ΗΠΑ, καθώς δεν έχουν πλέον πρεσβεία σε λειτουργία στη Βενεζουέλα, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη, 28 Αυγούστου, η Ουάσιγκτον.

Αυτή η διπλωματική αντιπροσωπεία για τη Βενεζουέλα, στεγάζεται στην αμερικανική πρεσβεία στην Μπογκοτά, και θα έχει ως στόχο να στηρίξει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, αναγνωρισμένο από την Ουάσινγκτον και περισσότερες από 50 άλλες χώρες, ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας, Μονάδας Υποθέσεων Βενεζουέλας (VAU), θα είναι ο Τζέιμς Στόρι, Αμερικανός διπλωματικός επιτετραμμένος στη Βενεζουέλα.

  • Η αντιπροσωπεία «θα συνεχίσει να εργάζεται για την αποκατάσταση της δημοκρατίας και της συνταγματικής τάξης» στη Βενεζουέλα, η οποία εξακολουθεί να κυβερνάται από τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, την νομιμότητα της κυβέρνησης του δεν αναγνωρίζει η Ουάσινγκτον, ανέφερε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Στις 24 Ιανουαρίου, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακάλεσε όλο το μη απολύτως απαραίτητο προσωπικό και όλα τα μέλη των οικογενειών των διπλωματών στο Καράκας και ενημέρωσε όλους τους υπηκόους των ΗΠΑ που βρίσκονταν στη Βενεζουέλα να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Στις 12 Μαρτίου ο Πομπέο ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αποσύρουν όλο το διπλωματικό προσωπικό που εξακολουθεί να υπάρχει στην πρεσβεία τους στο Καράκας λόγω της επιδείνωσης της κρίσης στη Βενεζουέλα.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Τα διαπιστευτήριά του επέδωσε στον Ερντογάν ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ, Ντέιβιντ Σάτερφιλντ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: