Υπό κράτηση η Βρετανίδα μέχρι τις 7 Αυγούστου: Θα απολογηθεί για το ψεύτικο βιασμό

Το Δικαστήριο αποδέχθηκε επίσης το αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής όπως η 19χρονη παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την ημερομηνία που θα κληθεί να απαντήσει στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Φιλελευθερος




Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου όρισε την 7η Αυγούστου ως ημερομηνία κατά την οποία η 19χρονη Βρετανίδα θα κληθεί να απαντήσει στο κατά πόσο αποδέχεται ή όχι την κατηγορία της πρόκλησης δημόσιας βλάβης, σε σχέση με την ψευδή καταγγελία που υπέβαλε ότι βιάστηκε από 12 νεαρούς Ισραηλινούς.

Σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου έκανε αποδεκτό το αίτημα του δικηγόρου της 19χρονης, Ανδρέα Πιττάτζιη να του παρασχεθούν μερικές μέρες, ώστε να μελετήσει το μαρτυρικό υλικό της υπόθεσης.

  • Το Δικαστήριο αποδέχθηκε επίσης το αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής όπως η 19χρονη παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την ημερομηνία που θα κληθεί να απαντήσει στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.
  • Η Επαρχιακή Δικαστής, Τώνια Νικολάου αγορεύοντας ανέφερε ότι αν και σοβαρό το αδίκημα που αντιμετωπίζει η 19χρονη, αφού κατόπιν της καταγγελίας της συνελήφθησαν 12 νεαρά άτομα, εκ των οποίων για τους εφτά εκδόθηκε και δεύτερο διάταγμα κράτησης, εντούτοις είναι το χαμηλότερο αδίκημα στην κατηγορία του, καθώς επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι ενός έτους και χρηματικό πρόστιμο μέχρι 1000 λίρες Κύπρου (1710 ευρώ).

Σε δήλωση του ο δικηγόρος της 19χρονης αποκάλυψε ότι η πελάτιδα του ζήτησε από τους ανακριτές και την Εισαγγελία να παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τις 7 Αυγούστου που θα κληθεί να απαντήσει στην κατηγορία της πρόκλησης δημόσιας βλάβης.

  • Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αστυνομία επιστράτευσε μέλη της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης (ΜΜΑΔ) από τη Λευκωσία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τους ξένους δημοσιογράφους, κυρίως των ισραηλινών μέσων ενημέρωσης, στην υπόθεση του υποτιθέμενου, όπως αποδείχθηκε τελικά, ομαδικού βιασμού της 19χρονης Βρετανίδας από ομάδα νεαρών Ισραηλινών τουριστών στην Αγία Νάπα.

Οι εικόνες το πρωί της Δευτέρας στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, με δημοσιογράφους να ανοίγουν τις πόρτες του περιπολικού όπου βρισκόταν η 19χρονη και να τραβούν πλάνα με τις κάμερες και να της ζητούν επιτακτικά να ζητήσει «συγγνώμη» από τους νεαρούς και τις οικογένειές τους, ώθησε τη διοίκηση της Αστυνομίας να λάβει επιπρόσθετα κι αυστηρότερα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η όλη διαδικασία ομαλά.

Έτσι, μέλη της ΜΜΑΔ από τη Λευκωσία μετακινήθηκαν στο Παραλίμνι, αναλαμβάνοντας μαζί με τους συναδέλφους τους από την Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου, τη περιφρούρηση του χώρου του Δικαστηριακού Μεγάρου.

Στο χώρο του Δικαστηρίου βρέθηκε, όπως και χθες, και η μητέρα της 19χρονης, η οποία τηρεί πολύ διακριτική παρουσία, αποφεύγοντας επιμελώς να εκτεθεί με οποιοδήποτε τρόπο στα ΜΜΕ.

ΠΗΓΗ: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ-Πάμπος Βάσιλας

«Εισβολή» από λεοντόψαρα στην Κύπρο: Έρχονται μέσω Σουέζ λόγω κλιματικής αλλαγής [εικόνες]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: