Τα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο απεικονίζουν τη θεά της μυθολογίας Νίκη [gallery]

File Photo: Η ΕΟΕ αποφάσισε την οικονομική ενίσχυση των Αθλητικών Ομοσπονδιών ανάλογα με τον αριθμό των αθλητών και των αθλητριών που διεκδικούν την πρόκριση στο Τόκυο. EPA, KIMIMASA MAYAMA




Tην θεά της ελληνικής μυθολογίας Νίκη θα απεικονίζουν τα μετάλλια που θα απονεμηθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

Ο σχεδιαστής και γραφίστας Γιουνίτσι Καβανίσι από την Οζάκα, μια μέρα μετά την παρουσίαση του σχεδίου για τα μετάλλια εξήγησε την εμπειρία του.

  • Ο Καβανίτσι, κέρδισε έναν εθνικό διαγωνισμό για το σχεδιασμό των μεταλλίων για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς και η παρουσίασή τους έγινε χθες κατά τη διάρκεια μιας τεράστιας τελετής στην ιαπωνική πρωτεύουσα, με ακριβώς ένα χρόνο μέχρι την έναρξη των Αγώνων, οι οποίοι ξεκινούν στις 24 Ιουλίου.

Τα μετάλλια, που έχουν διάμετρο 85 χιλιοστών, χαρακτηρίζονται από την παρουσία της Νίκης μαζί με το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων και κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα μέταλλα, τα οποία συλλέγονται από 6,21 εκατομμύρια ηλεκτρονικές συσκευές, που αποτέλεσαν δωρεές στην Ιαπωνία.

Ο Καβανίτσι δήλωσε ότι ο κυκλικός σχεδιασμός στο εσωτερικό τους να αντιπροσωπεύει την υδρόγειο και να αντανακλά το φως.

  • «Λαμβάνοντας το φως από διάφορες οπτικές γωνίες … σκεφτόμουν τον ενθουσιασμό του κοινού», δήλωσε σήμερα ο Καβανίτσι στους δημοσιογράφους.
  • «Η αντανάκλαση του φωτός φτάνει σε διάφορες κατευθύνσεις, έτσι ελπίζω ότι το ανακλώμενο φως από το μετάλλιο θα φτάσει σε όλες τις κατευθύνσεις όταν φοριέται από έναν αθλητή».

Ο Καβανίτσι είπε ότι έλαβε κλήση πέρυσι που του είπε ότι η πρότασή του επιλέχθηκε από πάνω από 200 αιτήσεις. Έπρεπε να κρατήσει το σχέδιο και την ταυτότητά του μυστική μέχρι χθες.

  • «Όπως πολλοί άνθρωποι που υπέβαλαν αίτηση, σκέφτηκα ότι δεν θα υπήρχε τρόπος να επιλέξω», είπε.

«Η εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων είναι μια εμπειρία μιας ζωής. Δεν ήμουν γεννημένος όταν είχαμε τους προηγούμενους Αγώνες το 1964, γι ‘αυτό ένιωσα ευτυχής να βιώσω ήδη τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο σπίτι. Όταν έλαβα το τηλεφώνημα, ήμουν χαλαρός στο σπίτι και έπινα μερικά ποτά. Ήμουν νηφάλιος αμέσως, αλλά … θυμάμαι ότι η καρδιά μου χτύπησε γρήγορα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ρεκόρ εσόδων για έκτη συνεχή χρονιά από την Μπαρτσελόνα: Ξεπέρασαν τα 900 εκατ. ευρώ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: