File Photo: Σωροί κομμένων ξερών κλαδιών δέντρων βρίσκονται μπροστά από σπίτια, στην παραλία της Αργυρής Ακτής, στο Μάτι Αττικής. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ




Στις προγραμματικές του δηλώσεις, το περασμένο Σάββατο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει ότι σε συμφωνία με μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες θα καθαριστεί το οικόπεδο όπου είχαν συγκεντρωθεί πολλές χιλιάδες τόνοι καμμένης ξυλείας από το Μάτι και την ευρύτερη περιοχή.

Λίγες ημέρες αργότερα ο καθαρισμός έγινε. Ο ρυθμός είναι πραγματικά εντυπωσιακός για τα ελληνικά δεδομένα. Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έστειλε από το πρωί της Παρασκευής στο συγκεκριμένο σημείο έναν από τους πλέον έμπιστους ανθρώπους του τον υφυπουργό, αρμόδιο για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Άκη Σκέρτσο για να ελέγξει το αποτέλεσμα.

Και ο κ. Σκέρτσος όχι μόνο πήγε, όπως ήταν φυσικό, αλλά και βιντεοσκόπησε τις εργασίες με το κινητό του. Προχώρησε δε και σε σχετική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

  • Στην ανάρτηση, όπου συμπεριλαμβάνεται και βίντεο από το οικόπεδο, αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Συμβαίνει τώρα στο Μάτι. Το οικόπεδο όπου είχαν συσσωρευτεί τον τελευταίο χρόνο περίπου 20.000 τόνοι καμμένης ξυλείας και σύμμεικτων υλικών, μια επικίνδυνη εστία για νέες πυρκαγιές αλλά και ένα σημείο ζοφερής μνήμης για τους κατοίκους της περιοχής, καθαρίζεται άμεσα χάρη στην κινητοποίηση του κράτους και του ιδιωτικού τομέα. Δωρεάν παροχή στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των εταιρειών ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, Avax.

Η ελληνική τσιμεντοβιομηχανία (Lafarge, Titan, Halyps) συμμετέχει στην προσπάθεια. Θα παραλάβει και θα επεξεργαστεί κατάλληλα, με δικό της κόστος, τα υλικά αυτά, έτσι ώστε να απορροφηθούν ασφαλώς στην παραγωγική της διαδικασία».

Υπενθυμίζεται ότι σε άτυπο ενημερωτικό σημείωμα του Μεγάρου Μαξίμου, νωρίτερα, αναφέρθηκε ότι: «Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κατατέθηκε προχθές και έδωσε τη δυνατότητα στην κεντρική διοίκηση να παρεμβαίνει εκτάκτως για να αντιμετωπίζει τις συνέπειες φυσικών καταστροφών, ήδη από σήμερα το πρωί, συνεργεία έσπευσαν στην περιοχή και καθαρίζουν την έκταση στην οποία είχαν συγκεντρωθεί κορμοί δέντρων και εύφλεκτα υλικά», προσθέτει το Μέγαρο Μαξίμου.

Καθαρίζεται από εύφλεκτα υλικά, οικόπεδο στο Μάτι: Έπρεπε να το ζήτησει ο πρωθυπουργός;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: