SMS έκτακτης ανάγκης: Δοκιμαστική άσκηση της Πολιτικής Προστασίας την Παρασκευή για το 112

File Photo: Διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες κινητών θα είναι πλέον από 1/1/2020 η χρήση του 112. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Eιδική ειδοποίηση η οποία έγραφε «Ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης: Ακραία κατάσταση» δέχτηκαν αρκετά κινητά το μεσημέρι της Παρασκευής, στο πλαίσιο δοκιμαστικής άσκησης ειδοποίησης μέσω μηνυμάτων που έγινε στο κέντρο επιχειρήσεων της πολιτικής προστασίας.

Το μήνυμα μάλιστα συνοδευόταν με σειρήνα και σχετικό ηχητικό μήνυμα το οποίο προειδοποιούσε για ακραία φαινόμενα.

Στόχος της κυβέρνησης, μετά και τη φονική κακοκαιρία στην Χαλκιδική είναι μέσα στον Αύγουστο να υπάρχει μία βασική υπηρεσία ειδοποίησης μέσω μηνυμάτων.

Όπως είχε ανακοινώσει την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, η δοκιμαστική αποστολή των μηνυμάτων θα γινόταν στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερακάκη, σε συνεργασία με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας χαρακτηρίζοντας «άμεση προτεραιότητα» την ενεργοποίηση του αριθμού 112.

Ερωτηθείς για το πότε θα είναι έτοιμο το σύστημα ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι «απαιτείται η έκδοση υπηρεσιακών σχεδίων από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αλλά η εντολή είναι να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν. Η πληροφορία που έχουμε από τους αρμόδιους και τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είναι ότι μπορεί να γίνει σύντομα αλλά δεν θα μπω σε χρονοδιάγραμμα. Θα κάνουμε τα πάντα για να λειτουργήσει άμεσα το σύστημα».

Hellas Journal

Πώς κινήθηκε η υπερ-καταιγίδα που σκότωσε επτά στην Χαλκιδική [videos, photos, χάρτες]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: